Informatieavond “Diabetes, hoe nu verder”

Diagnose Diabetes: hoe nu verder? Dat is het thema van de informatiebijeenkomst op dinsdag 23 november. De Diabetesvereniging Noord Holland Midden organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis. De avond wordt gehouden in het Restaurant op de tweede etage van het RKZ, vanaf 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

De informatieavond is bedoeld voor patiënten en alle andere belangstellenden. Spreker is D. Schavemaker, diabetesverpleegkundige in het RKZ. Aan de orde komen de verschillende aspecten die aan bod komen als de diagnose diabetes wordt gesteld. Bijvoorbeeld: wie kom je allemaal tegen? Dat wisselt per persoon, maar denk aan een diëtist, internist, podotherapeut, fysiotherapeut, diabetesverpleegkundige en soms een psycholoog.

Voorbereiden
Ook komen bijvoorbeeld onderwerpen aan bod als het bepalen van de verhouding tussen verschillende soorten eten en de benodigde hoeveelheid insuline. Doel van de avond is mensen enigszins voor te bereiden op wat ze te wachten staat.

Gratis
Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Plaats een reactie