Informatieavond chronisch vermoeidheidssyndroom ZGT Almelo

ZGT organiseert op woensdag 15 september een informatieavond over het chronisch vermoeidheidssyndroom. De bijeenkomst vindt plaats in de Twentezaal van ZGT Almelo, Zilvermeeuw 1, en begint om 18.30 uur. Belangstellenden kunnen zich tot 13 september opgeven via telefoonnummer 0546 69 31 27.

Tijdens de avond wordt ingegaan op de ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van onbegrepen lichamelijke klachten, waaronder het chronisch vermoeidheidssyndroom. Het betreft klachten waarvan de oorzaak vaak niet bekend is, maar die in het dagelijks leven veel impact hebben op activiteiten, gevoelens en kwaliteit van leven. En dit werkt juist weer versterkend op de klachten.

ZGT Almelo heeft een samenwerkingsverband tussen revalidatieartsen, psychiaters en klinisch psychologen. Naast het verrichten van gezamenlijke diagnostiek, zijn er ook behandelmodules ontwikkeld voor mensen met onbegrepen lichamelijke klachten. Deze modules richten zich op verbetering van inzicht in en omgaan met de klachten en verbetering van de kwaliteit van leven.

Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. De ME/CVS-Stichting en Het Roessingh zijn vertegenwoordigd met een informatiestand.

7 gedachten over “Informatieavond chronisch vermoeidheidssyndroom ZGT Almelo”

 1. Hopelijk komt de recente ontdekking van een “nieuw” retrovirus (XMRV/MLV) (Lombardi et al., 2009 Lo et al., 2010) alsmede de rol van inflammatie, immuundysfunctie, immuunsuppressie en (persisterende) infecties ook aan bod op deze informatieavond.

  Onbegrepen lichamelijk klachten?

  Veel van de karakteristieke symptomen (alsmede verslechtering door “revalidatietherapieen” bij grote subgroepen) kunnen plausibel verklaard op basis van biologische afwijkingen (zie de duizenden studies in MedLine).

  duizenden studes die aantonen dat ME/CVS voor een groot deel plausibel verklaard kan worden op basis van e grotop deze informatieavond aan bod

  Beantwoorden
 2. Een informatieavond over mensen met een postviraal syndroom/ME onder de noemer “Onbegrepen lichamelijk klachten” is ongepast. De door het XMRV-besmette groep patienten met (ook) vermoeidheidsklachten wordt dan op een grote hoop gegooid met bijvoorbeeld mensen met vermoeidheid – in het verlengde van burnout. De ernstig psy-gefixeerde psychiaters zullen niet begrepen worden.

  Beantwoorden
 3. Ik zou CVS/ME-patiënten deze behandelingen sterk afraden: niet aan beginnen!!! Zonde van je energie. Het woord onbegrepen zegt genoeg. Ze snappen het niet, maar willen je toch behandelen, opmerkelijk!

  Beantwoorden
 4. kan de stichting het nu echt niet laten om zich te associëren met de “tussen de oren-mafia-organisaties” zoals het roessingh?

  met de huidige kans op de aanwezigheid van een retrovirus, is het laakbaar, en zelfs medisch verwijtbaar om dit soort praktijken nog langer toe te passen. het wordt tijd dat hier eens kamervragen over worden gesteld.

  support the WPI

  Beantwoorden
 5. Beste mensen, informeer jezelf voor je je laat verleiden met verhaaltjes over bv. chemische disbalans in de hersenen, die met geen enkele test objectief aangetoond kan worden. ME/CVS patiënten zijn ernstig ziek, categorie: AIDS en kanker in laat stadium. Stop de mishandeling!

  Beantwoorden

Plaats een reactie