Informatie-avond ‘Reuma en werk’

Reuma en werk is dit jaar het thema van de internationale reumadag op 12 oktober. De stafdienst communicatie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) organiseert samen met de afdeling reumatologie voor deze gelegenheid een informatie-avond rond dat thema. Het is een wijd verbreid misverstand dat je niet meer kunt werken als je reuma hebt. Maar werken is juist erg belangrijk, want werk betekent behalve inkomen ook sociale contacten en afleiding. En aangezien er tegenwoordig geneesmiddelen zijn die het ontstekingsproces kunnen remmen of zelfs tijdelijk kunnen stoppen, is het ook goed mogelijk aan de slag te blijven.

Blijven bewegen is ook beter voor de gezondheid: je ontwikkelt spierkracht, bouwt conditie op en verbetert de mobiliteit van de gewrichten. Daarom hebben de Maastrichtse reumatologen samen met azM Herstelzorg een speciaal oefenprogramma ontwikkeld voor mensen met reuma.

Tijdens de informatie-avond op maandag 12 oktober zullen deskundigen een groot aantal aspecten van reuma belichten. Niet alleen medische, maar ook om emotionele, praktische en juridische aspecten. Daarnaast is er een deskundige aanwezig van Per Saldo, vereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget, die vragen over dit onderwerp zal beantwoorden.

Op het terras op niveau 4 van het azM zijn tijdens de informatie-avond stands ingericht van Defauwes orthopedische schoenen en van Herstelzorg azM.

Plaats een reactie