Indigo start cursus ‘runningtherapie’

In april 2011 start Indigo Preventie met de cursus ‘runningtherapie’. De cursus is bedoeld voor mensen die last hebben van lichte tot matige gevoelens van somberheid, angst of stress. Door te hardlopen worden deze gevoelens overwonnen. De cursus vindt plaats in Middelburg. Belangstellenden kunnen zich voor 31 maart aanmelden bij het secretariaat van Indigo Preventie, telefoonnummer 0118 62 51 13 of e-mail preventie@indigozeeland.nl.

Mensen die sporten herstellen sneller van hun ziekte. Veel mensen denken dat dit alleen geldt voor lichamelijke ziektes. Maar sport helpt ook bij psychische klachten. Bewegen door hardlopen is een uitstekende manier om te ont-stressen. Hartslag en ademhaling herstellen vaak spontaan na inspanning. De conditie wordt na verloop van tijd beter. Hierdoor ontstaat er meer energie voor andere activiteiten.

Hoe ziet de cursus eruit?
Twaalf weken lang trainen deelnemers elke week in een groep van maximaal tien mensen. Het hardlopen wordt langzaam opgebouwd. Het doel is om na twaalf weken een half uur lang te kunnen hardlopen.

Aansluitend aan de training zijn er naar behoefte workshops. Hierin komen verschillende onderwerpen langs, zoals het leren opkomen voor jezelf en anders leren denken.

Wat kost het?
Deelname aan de cursus is gratis. De ziektekostenverzekeraar betaalt de kosten. Deelnemers moeten zelf sportkleding en hardloopschoenen meenemen. Om in aanmerking te komen voor deze cursus is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Plaats een reactie