In the pICture 2009: unieke terugkomdag oud-patiëntjes kinder IC VUmc

Een opname op een kinder intensive care heeft een enorme impact. Het is vaak een ingrijpende en hectische periode waarin erg veel in korte tijd gebeurt: ‘Als kinderen opgenomen worden op de intensive care, balanceren ze letterlijk op het randje van leven en dood. Als ze opknappen gaan ze snel naar de kinderafdeling of een ander ziekenhuis en wij zien ze niet meer terug. Met onze unieke terugkomdag geven we onze patiëntjes en hun familie de mogelijkheid deze periode op een positieve manier af te sluiten’, aldus Anja Esmeijer, hoofd zorgeenheid kinder IC VUmc. Op deze bijzondere dag – alleen VU medisch centrum organiseert dit soort dagen voor zijn oud-patiëntjes en familieleden – kunnen gezinnen in een ontspannen sfeer met elkaar terug kijken op een hectische periode. Deze terugkomdag op zondagmiddag 27 september wordt dan ook bewust buiten VUmc georganiseerd; boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude vormt ook voor deze derde terugkomdag het decor.

Met hulp van JCI Zuid en de Rotary Club Zuid-As is er wederom een mooi programma gemaakt voor de 320 deelnemers, uiteraard rekening houdend met eventuele lichamelijke beperkingen van de kinderen. Zo kunnen de kinderen op de foto als een écht model, wordt er voorgelezen met Kikker, gesjoeld met negerzoenen en worden er oud Hollandse spelletjes gespeeld. Ook komt er een valkenier en een echte rapper. Het belooft wederom een mooie middag te worden, alle medewerkers van de kinder IC hebben er in ieder geval weer erg veel zin in!

Het hele programma van deze terugkomdag voor oud-patiëntjes van de kinder IC is te vinden op www.vumc.nl/terugkomdag2009.

Plaats een reactie