In Frankrijk meeste kans op autopech

De vakantie uittocht staat weer voor de deur. Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie. Een aanzienlijk deel strandt met pech in Frankrijk.

Minder autovakanties
Deze zomer zullen naar verwachting minder mensen met de auto op vakantie gaan dan vorig jaar. Ca. 4 miljoen vakanties zullen met de auto ondernomen worden (-9% t.o.v. 2010). Onder meer vanwege de hoge benzineprijzen kiezen de vakantiegangers voor een goedkope vliegvakantie boven een autovakantie. Populairste landen om met de auto naartoe te gaan zijn: Frankrijk (1,4 miljoen), Duitsland (780.000), Italië (500.000) en Oostenrijk (370.000).

Frankrijk koploper als het gaat om pech
24,6% van de pechgevallen vindt plaats in Frankrijk. Een goede 2e is Duitsland (18,3%) en België is 3e (9,4%). België is minder populair als vakantieland, maar veel landgenoten doorkruizen België op weg naar Frankrijk. De rest van de top tien wordt gevuld door Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en sinds vorig jaar ook Kroatië en Tsjechië.

Meest voorkomende pechoorzaken in Frankrijk
In Frankrijk is de top 3 pechgevallen:
1. Motorische problemen (29,6%)
2. Startproblemen of problemen met de accu (21,7%)
3. Problemen met het koelsysteem of elektronica (16,1%)

Duitsland laat dezelfde top 3 als Frankrijk zien, al zijn de motorische problemen daar maar liefst 41,1%. In België staan problemen met het koelsysteem op 1 (43,9%), gevolgd door startproblemen (40,9%) en motorische problemen (28,1%).

Route Mobiel verwerkt jaarlijks zo’n 50.000 pechmeldingen. In de zomermaanden komt 34,6% van de meldingen vanuit het buitenland. “Ondanks de drukte hoeven onze klanten niet lang te wachten. In het hoogseizoen is de wachttijd bij onze Alarmcentrale maximaal 2 minuten. Buiten het hoogseizoen is de wachttijd maximaal 30 seconden”, aldus Edward Reinderts, Commercieel Directeur Route Mobiel.

Plaats een reactie