‘Ik word nooit meer beter’

Dinsdag 31 mei 2011 in het tv-programma Jong, het verhaal van Süveyda en Iris. Allebei hebben zij een zeldzame aandoening die nooit meer over gaat. Süveyda is ermee geboren en bij Iris sloeg de ziekte van de ene op de andere dag toe. In Jong volgt Klaas van Kruistum deze chronisch zieke meiden om te ervaren welk impact dit op hun dagelijkse leven heeft.

Jong, dinsdag 31 mei om 21.15 uur op Nederland 3

Bij de geboorte van Süveyda kregen haar ouders te horen dat ze maar drie weken te leven had. Inmiddels is ze 22 jaar en woont ze samen met haar vriend Bram. Door haar hartafwijking kan Süveyda op één dag niet veel meer dan eten, drinken en slapen. Verveling is haar grootste vijand.

Iris was een echte levensgenieter. Ze hield van haar werk, lekker eten en uitgaan met haar vriendinnen. Totdat ze drie jaar geleden plotseling misselijk werd en enorme buikpijn kreeg. Binnen drie maanden kon haar maag niks meer verdragen en lag ze ziek thuis met een maagverlamming. Door deze ziekte ging ze van 105 naar 39 kilo. Ze wordt nu in leven gehouden door sondevoeding maar weigert bij de pakken neer te gaan zitten.

Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/jong.

Plaats een reactie