Ik laat je niet gaan…, een waargebeurd liefdesverhaal

Gil Alicea komt uit de Bronx: hij steelt, is verslaafd en ziet zijn vrouw en baby sterven aan AIDS, waarmee hij zelf ook besmet is. Barbara Zitwer komt uit een rijke Joodse familie en maakt carrière. Ze worden verliefd, trouwen in de gevangenis en zij geeft hem een beter leven. Maar dan krijgt hij kanker en kan alleen overleven met een donorlever. Onmogelijk voor een man met AIDS in New York. Hij berust in zijn noodlot. Maar Barbara bijt zich vast in de zoektocht naar die ene geschikte donor en die ene arts die het aandurft om iemand met AIDS zo’n zware operatie te laten ondergaan.

Toen zij elkaar leerden kennen was Barbara single en Gil getrouwd; ze werden vrienden, vervolgens goede vrienden, toen geliefden en uiteindelijk man en vrouw. Barbara en Gil hebben een heel verschillende achtergrond, komen uit een totaal ander milieu, maar zijn voor elkaar gemaakt.

Gil was vroeger heroïneverslaafd en heeft ruim twintig jaar in de gevangenis gezeten vanwege drugs en diefstal, Barbara werd de echtgenote van een gevangene met wie ze trouwde in de gevangenis en op wie ze tien jaar moest wachten. Gil werd als klein jongetje afschuwelijk mishandeld en werd toen hij nog op de basisschool zat lid van een bende in de South Bronx. Het bendeleven bracht hem in contact met heroïne, en door de heroïne rolde hij als vanzelf in de misdaad.

Barbara schreef het boek Ik laat je niet gaan… Een boek over een (on)mogelijke zoektocht naar een geschikte donor voor haar man, de onheuse behandeling in New York, de spannende tijd rond de operatie en het voorspoedige herstel van Gil. De reacties van Gil zijn apart in het boek opgenomen, waardoor het een boek van zowel Gil als Barbara is geworden. Een prachtig boek over de ups en downs van een vrouw die haar man weigerde te laten gaan, en een man die dankzij haar liefde overleefde.

Boekgegevens
Titel: Ik laat je niet gaan…
Auteur: Gil Alicea en Barbara Zitwer
Prijs: € 14,95
ISBN: 9789021551005
Verschijningsdatum: juli 2012

Plaats een reactie