IJsstrijd 2012, maak kans op een schaatsclinic

Kinderen tot 12 jaar die zich nu opgeven voor de Nierstichting IJsstrijd maken kans op een exclusieve schaatsclinic voor hun hele klas met topschaatsers Henk Angenent of Moniek Kleinsman. Op zondag 4 maart 2012 staan honderden schaatsliefhebbers op de schaatsbaan van FlevOnice in Biddinghuizen in de startblokken voor dit sfeervolle schaatsevenement. Zij staan voor de uitdaging zoveel mogelijk gesponsorde rondjes van vijf kilometer te schaatsen en zo geld op te halen voor de Nierstichting. De twee IJsstrijders die het meeste sponsorgeld ophalen, winnen een schaatsclinic voor hun klas. Zij kunnen zich via www.ijsstrijd.nl aanmelden. Ook dit jaar zamelt de Nierstichting geld in voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

Het doel van de IJsstrijd is zo veel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor de Nierstichting. Met dit doel leveren honderden schaatsers een sportieve prestatie. Iedereen kan meedoen en meehelpen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de draagbare kunstnier. “We willen alle kinderen die schaatsen leuk vinden en een steentje willen bijdragen aan het goede doel oproepen zich aan te melden. De twee IJsstrijders die op 24 februari tot dan toe het meeste geld inzamelen, mogen hun hele klas uitnodigen om hen op 4 maart aan te moedigen en mee te doen aan één van de twee schaatsclinics. Deze worden gegeven door Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent en langebaanschaatster Moniek Kleinsman in samenwerking met Schaatsschool Eleven”, vertelt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Hoe eerder je je aanmeldt, hoe meer geld je bij elkaar kunt brengen. We nodigen kinderen en scholen dan ook van harte uit zich zo snel mogelijk aan te melden!”

Start je eigen sponsoractie
De jonge deelnemers kunnen geld inzamelen door na inschrijving op de website, www.ijsstrijd.nl, zelf een sponsoractie te starten. Met hun eigen actiepagina stimuleren de kinderen hun familie, vrienden en klasgenootjes om hen te sponsoren. De twee clinics staan op 4 maart van 14.45 tot 15.30 uur op het programma. De kinderen krijgen drie kwartier training van één van de twee topschaatsers met wie ze ook nog een ererondje van 200 meter rijden. Uiteraard gaat de hele klas met hun schaatsheld op de foto en krijgen de kinderen een IJsstrijd-muts en een leuke goodie bag mee naar huis.

Naast de mogelijkheid een schaatsclinic te winnen, kunnen kinderen tot 12 jaar zich ook inschrijven voor een betaalde clinic. Deze clinics duren 45 minuten en kosten 20 euro per persoon. In totaal kunnen twintig kinderen meedoen. Aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst en is mogelijk door een e-mailbericht te sturen naar: ijsstrijd@nierstichting.nl

Iedereen kan deelnemen
Naast kinderen kan heel schaatsminnend Nederland zich via www.ijsstrijd.nl aanmelden voor IJsstrijd 2012 en meeschaatsen voor het goede doel. Wie zich vóór 14 februari inschrijft, maakt bovendien kans op een paar mooie schaatsen van Viking. Schaats je niet? Sponsor dan een van de deelnemers.

Met en door vrijwilligers en deelnemers
De IJsstrijd 2012 is een sponsorevenement van vrijwilligers, sponsors én deelnemers. Zo is de organisatie in handen van de initiatiefgroep IJsstrijd. Deze bestaat uit een groep vrijwilligers en oud-deelnemers en krijgt ondersteuning van de Nierstichting. Ook steunen de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) – www.schaatsen.nl – en FlevOnice in hun hoedanigheid van partners het initiatief, net als topschaatsers Henk Angenent en Ireen Wüst.

Plaats een reactie