IJsselland Ziekenhuis op stelten

Het IJsselland Ziekenhuis bestaat 20 jaar. Op woensdag 1 juni 2011 opende Peter Draaisma, Raad van Bestuur, de jubileummaand op feestelijke wijze. In aanwezigheid van medewerkers, patiënten en bezoekers gaf hij onder meer aan dat het ziekenhuis inmiddels stevig in de regio staat en er mag zijn . “We mogen trots zijn op wat we in 20 jaar hebben opgebouwd.

Het IJsselland is een betrouwbaar en vertrouwd ziekenhuis voor de regio”, aldus Peter Draaisma. De opening werd omlijst met een steltloperact. Vier prachtige groene bomen van 5 meter hoog zwierden door de hal van het ziekenhuis. Ook was er voor alle medewerkers, patiënten en bezoekers ijs op deze zonnige dag.

Jubileummaand
Juni staat in het teken van het 20-jarig jubileum van het IJsselland Ziekenhuis. De eerste van juni is traditioneel de IJsselland-dag. Het ziekenhuis wilde dit jaar, naast de medewerkers, ook de patiënten en bezoekers deelgenoot maken van dit heugelijke feit. Daarom was er in de centrale hal van het ziekenhuis een feestelijke act en was er voor patiënten en bezoekers de hele middag een ijscokar waar een heerlijk ijsje werd verstrekt. De opgenomen patiënten kregen ijs aan bed. Later deze maand vindt er nog een feest plaats voor alle medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers.

IJsselland Ziekenhuis
Het IJsselland Ziekenhuis is in 1991 ontstaan uit de fusie tussen de ziekenhuizen Eudokia en Bergwerg uit het Oude Noorden in Rotterdam. Beide ziekenhuizen waren toe aan bouwkundige vernieuwing. De overheid achtte het noodzakelijk het aantal bedden in de regio te verminderen. Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel wilde destijds graag een ziekenhuis binnen de groeiende gemeente. En zo werd een en ander met elkaar gecombineerd en werd de bouw van 1 nieuw ziekenhuis een feit. De eerste paal werd op 20 oktober 1988 geslagen. En op 30 mei 1991 vond de verhuizing plaats.

Plaats een reactie