iGrow, app van TNO voor groeidiagrammen kinderen

0
1107

Met behulp van de app iGrow kunnen ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar de meet-en weeggegevens van hun kinderen invoeren. Deze gegevens worden vervolgens getoond op de groeidiagrammen volgens de Vijfde Landelijke Groeistudie. Daarnaast krijgen ouders voor hun kinderen leeftijdsafhankelijke informatie en tips over een gezond gewicht. TNO neemt met de iGrow-applicatie deel aan de wedstrijd “Apps voor Nederland”, een wedstrijd waarbij wordt gezocht naar innovatieve toepassingen van open data van de overheid.

TNO volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, onder andere via de Landelijke Groeistudies. iGrow maakt gebruik van open data van Staatsbosbeheer om ouders te laten zien waar zij met hun kinderen in de buurt de ruimte hebben om te kunnen bewegen.

iGrow
De applicatie iGrow is (vooralsnog) alleen voor Android smartphones te downloaden van de site www.tno.nl/iGrow. In 2012 wil TNO de applicatie toevoegen aan de Android market en verder uitbreiden met meer informatie over een gezond gewicht en meer locaties in de buurt om te kunnen bewegen, zoals bijvoorbeeld speeltuinen en zwembaden. Ook een iPhone-versie is voorzien.

Wedstrijd Apps voor Nederland
Tot 22 januari 2012 is te stemmen op iGrow via de website www.appsvoornederland.nl/apps/igrow.