Iftars in Maasstad Ziekenhuis

De ramadan, de islamitische vastenmaand waaraan duizenden gelovigen in de Rijnmond deelnemen, is al ruim twee weken in volle gang. Ook moslims die zijn opgenomen in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis, willen waar mogelijk aan de ramadan deelnemen. Zij worden daarbij door familie en naasten gesteund, bijvoorbeeld door extra veel bezoek.

De ramadan is een periode van bezinning. Van dageraad tot zonsondergang onthouden (volwassen) gelovigen zich van eten, drinken, roken en geslachtsgemeenschap. Na zonsondergang komen families bij elkaar en gebruiken gezamenlijk de iftar, een voedzame, maar niet te zware maaltijd waarmee het vasten van die dag wordt beëindigd.

Het Maasstad Ziekenhuis wil ook het verblijf van gelovigen zo aangenaam mogelijk maken. Daarom organiseert het dit jaar voor het eerst twee iftar maaltijden voor alle patiënten, hun familie en de medewerkers van het ziekenhuis. Iedereen is welkom, gelovig of niet. De eerste iftar wordt geserveerd op dinsdag 31 augustus in het Auditorium op locatie Zuider. De tweede vindt plaats op woensdag 1 september in het personeelsrestaurant op locatie Clara.

Tijdens een lezing voorafgaand aan de maaltijd wordt uitgebreid stilgestaan bij het hoe en waarom van de ramadan. Aansluitend zijn er allerlei lekkere hapjes, waaronder dadels en een voedzame Marokkaanse harira-soep, twee traditionele gerechten waarmee het vasten wordt verbroken.

Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn beide avonden vanaf 19.30 uur van harte welkom. Om 20.10 uur start de lezing, om 20.30 uur wordt het buffet geopend.

Plaats een reactie