Ieder kind verdient aandacht

Stichting Heppie, een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden, organiseert deze week haar 150e vakantie. Ter ere van dit jubileum laten kinderen samen met de vrijwilligers vandaag 150 ballonnen op.

Dit evenement vindt plaats op de groepsaccommodatie de Buitenjan in Veldhoven waar op dit moment bijna 60 kinderen aan het genieten zijn van een onbezorgde vakantie. Met de inzet van 400 vrijwilligers laat de stichting jaarlijks ongeveer 700 kinderen genieten van een zorgeloze tijd.

Directeur Nina Schmitz: “In Nederland zijn er helaas veel kinderen voor wie het om allerlei redenen niet mee zit. Bijvoorbeeld omdat er thuis geen geld is of omdat de kinderen helaas niet meer thuis kunnen wonen. Soms is er sprake van een achterstand, trauma of stoornis zoals ADHD of autisme waardoor ze anders zijn en buitengesloten worden. Andere kinderen hebben al jong grote verantwoordelijkheden omdat hun ouders ernstig ziek of verslaafd zijn. Kortom; al deze kinderen hebben veel behoefte om er even tussenuit te gaan. En vaak is dat juist voor deze groep nou erg lastig. Stichting Heppie zet zich in voor deze kinderen. Voor Heppie staat één ding voorop, ieder kind verdient aandacht. En aandacht dat krijgen ze. Nadat alle ballonnen zijn opgelaten, gaat iedereen terug naar de groepsruimtes voor een week genieten!”

Voor de vrijwilligers is het organiseren van deze vakantie erg intensief maar ze houden er altijd een goed gevoel aan over. Vrijwilliger Nicole: “Fantastisch om te zien hoe de kinderen hier rondrennen en de tijd van hun leven hebben! Natuurlijk ben ik kapot aan het einde van week! Maar het plezier straalt ervan af. En daar doe je het voor!”

Plaats een reactie