Ideële veiling en verloting bij benefietgala Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Tijdens het jaarlijkse benefietgala van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG vindt een ideële veiling en verloting plaats. Het gala met het thema “Laat het zieke kind niet vallen” brengt geld bijeen ten bate van onderzoek naar het RS-virus bij kinderen en voor de inrichting van de gangen op de verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Veilingmeester Jacques d’ Ancona zal tijdens het diner proberen de veilingstukken, die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers, kunstenaars en bedrijven uit Noord-Nederland, voor een zo hoog mogelijke prijs te veilen. Diverse bekende Groningers en Nederlanders werken belangeloos mee aan het benefietgala. Zanger Ben Cramer zorgt samen met onder andere het vocalistenduo TwoMatos voor de muzikale begeleiding van de avond. Het galadiner, georganiseerd door de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis, is op vrijdag 20 november 2009 vanaf 18.15 uur en vindt plaats in het UMCG. Het gala vindt nu voor de zesde keer plaats.

Veilingstukken
De galagasten kunnen tijdens het diner bieden op diverse unieke veilingstukken. Als de gasten voldoende geld bieden kunnen de zieke kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis o.a. een middag naar de Stadsschouwburg onder leiding van Bert Visscher, kunnen zij een middag koken in Gasterije In de Groene Lantaarn te Zuidwolde of meevaren op een klassieke sloepentocht of meerijden met een stoet Oldtimers. Ook kunstenares Maya Wildevuur heeft aangeboden een middag te schilderen in de patio van het Beatrix Kinderziekenhuis, mits daar een goed financieel bod van de gasten tegenover staat.

Geld hard nodig
De opbrengst van de avond wordt besteed aan naar het RS-virus. Dit virus zorgt voor veel ziekte onder vaak jonge kinderen; vaak ziekte met een ernstig verloop. Door juist bij kinderen onderzoek te doen naar de precieze oorzaken van de ernstige vormen van ziekte door het RS-virus, kan ernstige schade aan hun longen op latere leeftijd voorkomen worden.

Naast onderzoek zal een deel van de opbrengst ook besteed worden aan het nieuw inrichten van de gangen op de verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis, zodat de kinderen zich daar helemaal kunnen uitleven.

Stichting Beatrix Kinderziekenhuis
De Stichting Beatrix Kinderziekenhuis werft fondsen om projecten voor het welzijn van de zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG te realiseren. Daarnaast gebruikt de stichting het geld om medisch wetenschappelijk onderzoek naar ziektes bij kinderen te steunen. Bij alle activiteiten heeft de stichting één doel heel duidelijk voor ogen: het zieke kind niet laten vallen. Meer informatie over de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis vindt u op de website www.stichtingbeatrixkinderziekenhuis.nl

Plaats een reactie