Idee voor je leefomgeving? Schrijf je in voor Kern met Pit!

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) organiseert dit jaar weer de wedstrijd Kern met Pit. Wil jij graag zelf iets aan jouw leefomgeving verbeteren, dan kun je je met jouw project inschrijven van 1 september tot 30 november 2011.

Via de wedstrijd Kern met Pit gaan bewonersgroepen aan de slag om hun idee voor hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Als dat lukt, dan ontvangen zij het predikaat Kern met Pit en € 1.000. Heb jij een idee voor je leefomgeving? Ga dan naar www.kernmetpit.nl en schrijf je in!

Wat is Kern met Pit
Met de wedstrijd Kern met Pit kun jij zelf iets verbeteren in jouw buurt. Kern met Pit biedt actieve bewoners net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen. En als het even tegen zit, dan staat KNHM klaar met de benodigde deskundigheid en contacten. Tijdens de feestelijke prijsuitreikingen zet KNHM de deelnemers nog eens extra in het zonnetje.

Als je zelf het voortouw neemt om jouw leefomgeving te verbeteren kun je heel veel bereiken. Dat is wat Kern met Pit-deelnemers steeds opnieuw laten zien. Niet wachten tot de overheid iets doet, maar zelf de verantwoordelijkheid nemen. En dat levert zoveel meer op! Want om een dorpshuis te bouwen, de toneelvereniging nieuw leven in te blazen of om die skatebaan te realiseren, moeten de buurt, lokale organisaties en de gemeente enthousiast zijn. Bewonersinitiatieven brengen meer betrokkenheid bij de leefomgeving.

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij
KNHM weet heel goed wat er bij komt kijken als je als bewoner een idee wilt realiseren. We hebben niet alleen jarenlange ervaring met bewonersinitiatieven, we hebben zelf maar liefst 110 adviseurs in huis die op vrijwillige basis bewoners begeleiden. Dit doen we met inzet van kennis, procesbegeleiding en uitgebreid netwerk. KNHM organiseert al sinds 1978 de wedstrijd Kern met Pit.

Meer informatie is te vinden op www.knhm.nl.

Plaats een reactie