ICCO en Kerk in Actie geven twee ton voor noodhulp aan Pakistan

Hevige regenval in het zuiden van Pakistan leidt ertoe dat zeker 60.000 mensen op de vlucht zijn geslagen voor overstromingen. Zeker vijfhonderd dorpen zijn overstroomd. Ook de oogst is door de overvloedige regens grotendeels verwoest.

Dat meldde een rapportageteam van lokale partners dinsdag aan ICCO en Kerk in Actie. Het team bezocht twee opvangcentra in het zuiden van Pakistan, waar zeker tweeduizend mensen tijdelijk onderdak hebben gevonden.

Door de extreme regen zijn huizen, akkers en infrastructuur verwoest en is veel vee verdronken. Ook scholen en ziekenhuizen zijn beschadigd. In de getroffen dorpen staat het water in de huizen soms tot twee meter hoog. Honderden hectares rijst, katoen en groente staan onder water en zijn verloren voor de oogst.

De bevolking in Zuid-Pakistan wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar getroffen door noodweer. Ook vorig jaar waren er ernstige overstromingen, waarvan zeker 21 miljoen mensen het slachtoffer werden.

ICCO en Kerk in Actie hebben besloten alvast 200.000 euro beschikbaar te stellen voor directe noodhulp. Dit geld levert een bijdrage aan de noodopvang in drie opvangkampen in het gebied, waar de vluchtelingen voorzien worden van medische hulp, water en voedsel.

Plaats een reactie