Iberogast voor maag- en darmklachten

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van maag- en darmklachten. De oorzaken en de symptomen zijn velerlei waardoor het lastig is deze klachten te bestrijden. Het geneesmiddel Iberogast helpt effectief bij een scala aan maag- en darmproblemen. Het middel bevat een combinatie van maar liefst negen kruidenextracten, die elk een specifieke therapeutische werking hebben en die bovendien elkaars werking versterken.

Uniek geneesmiddel
Iberogast helpt bij vrijwel álle functionele klachten die met maag en darmen te maken hebben. Vanwege de wetenschappelijk bewezen werking is Iberogast onlangs geregistreerd als geneesmiddel. Dit is uniek voor een middel op basis van negen verschillende plantenextracten. Iberogast is niet chemisch, geeft geen bijwerkingen en is zonder problemen te gebruiken in combinatie met andere medicijnen.

Iberogast werkt direct bij:
– Maagpijn
– Maagzuur
– Een vol gevoel
– Maag- en darmkrampen
– Misselijkheid

Impact
Maag- en darmklachten kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks functioneren. Bij een recent uitgevoerd onderzoek door Multiscope (*) kwam aan het licht dat van de mensen die klachten hebben, maar liefst 68% zich belemmerd voelt in de dagelijkse routine. Vaak komen de klachten onverwacht opzetten en met name de pijn kan heftig zijn. Wie last heeft van een opgeblazen gevoel of misselijkheid voelt zich niet comfortabel. Ook symptomen als boeren en winderigheid zijn vervelend, zeker wanneer je in gezelschap bent. Kortom: van maag- en darmklachten wil iedereen zo snel mogelijk af!

Multi-target aanpak
Lang niet altijd is duidelijk waardoor de klachten precies worden veroorzaakt. Sommige klachten zijn maagzuurgerelateerd, zoals maagpijn, oprispingen en een brandend gevoel. Andere zijn passagegerelateerd, zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid en winderigheid. Soms heb je last van verschillende klachten
tegelijkertijd, en soms verplaatsen de problemen zich van de ene klacht naar de andere. De meeste zelfzorgmiddelen richten zich specifiek op één deel van het probleem, waardoor de klachten niet of niet helemaal verdwijnen. Iberogast is een uniek geneesmiddel: het bestrijdt niet één oorzaak van de klachten, maar het hele palet. Met een combinatie van negen kruiden zorgt Iberogast voor een multi-target aanpak.

Uitgekiend mechanisme
De maag bestaat uit spieren, zenuwen, klieren en een beschermende slijmvlieslaag. Door de samenwerking van verschillende spieren en de spijsverteringssappen uit het maagslijmvlies wordt het eten in de maag vermengd, vermalen en gekneed tot een brij die vervolgens wordt afgevoerd naar de darmen. Een uitgekiend mechanisme, dat wordt aangestuurd door het enterisch zenuwstelsel: een netwerk van 100 miljoen zenuwcellen dat ook wel de ‘buikhersenen’ wordt genoemd.
Maag en darmen kunnen gemakkelijk ontregeld raken. Door te vet, te gekruid of te zoet eten bijvoorbeeld, door alcohol of koffie, door hoge temperaturen, maar ook door psychische onrust, een ongezonde lifestyle en stress.

De voordelen van Iberogast op een rij
– Geregistreerd geneesmiddel
– Zonder recept verkrijgbaar
– Werkt bij alle functionele maag- en darmklachten
– Natuurlijke oplossing
– Werkt snel
– Zeer veilig
– Geen bijwerkingen
– Mag langdurig gebruikt worden
– Lactose- en glutenvrij

Gebruik
Los 20 druppels op in wat vloeistof, zoals water of vruchtensap. Neem Iberogast 3 maal daags voor of tijdens de maaltijd in. Het geneesmiddel kan zonder problemen langere tijd gebruikt worden. Iberogast mag worden gebruikt vanaf 12 jaar. Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij apotheek en drogist in verpakkingen van 20, 50 en 100 ml.

(*) ‘Een blik naar binnen’ een representatief onderzoek van Multiscope onder 1000 respondenten in opdracht van Iberogast (mei 2011)

Plaats een reactie