Hyperbare zuurstoftherapie in Amersfoort

De Da Vinci Kliniek in Geldrop biedt dit jaar vanuit Amersfoort hyperbare zuurstoftherapie en geavanceerde wondzorgbehandelingen aan. Hiervoor wordt samengewerkt met Meander Medisch Centrum, het topklinische ziekenhuis in Amersfoort.

Hyperbare zuurstoftherapie

Het streven is om in de loop van de zomer in 2016 een tank voor hyperbare zuurstoftherapie te plaatsen in Meander. Dit betekent een bewezen grote meerwaarde voor mensen met ernstige wonden, die met reguliere behandeling en wondverzorging niet willen genezen en voor patiënten die gevolgen ondervinden van klachten die kunnen ontstaan na bestraling, als gevolg van kanker. De instellingen werken al langere tijd samen op het gebied van wondgenezing onder de naam Meander Da Vinci.

Zuurstof

Bij de zuurstoftherapie onder druk neemt de patiënt plaats in een tank, gelijkend op een vliegtuigcabine, samen met andere patiënten. Door middel van een kapje ademt de patiënt zuurstof in. Dit versterkt het weefsel van binnenuit, wat o.a. het genezingsproces sterk bevordert. Het gaat bijvoorbeeld om wonden die zijn ontstaan als gevolg van diabetes, vaatlijden, bestraling of zware ongelukken. Als na 3 maanden de wond nog steeds niet dicht is, kan de patiënt in aanmerking komen voor de hyperbare zuurstoftherapie.

Momenteel zijn de voorbereidingen voor de komst van de zuurstoftank in Amersfoort in volle gang.

Plaats een reactie