Humanitas ontvangt 20.000 euro voor project ‘Groei BOR’

Het Oranje Fonds heeft een bedrag van 20.000 euro toegekend aan de vereniging Humanitas voor het ontwikkelen van nieuwe lokale projecten Begeleide Omgangsregeling (BOR Humanitas.) De bijdrage is bestemd voor lokale projecten die gestart zijn na 5 augustus 2010.

BOR Humanitas is een programma van Humanitas waarbij getrainde vrijwilligers gescheiden ouders ondersteunen bij het op gang brengen van een omgangsregeling tussen kinderen en ouders. Daarbij staat het belang van het kind voorop. Uitgangspunt is dat ieder kind recht heeft op contact met beide ouders, omdat dit belangrijk is voor een goede ontwikkeling en het welzijn van het kind.
Humanitas heeft in Noord-Nederland en Twente al veel gescheiden ouders succesvol geholpen met een omgangsregeling. Humanitas wil het BOR-programma in heel Nederland ontwikkelen omdat er veel vraag is naar dit laagdrempelige programma.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Plaats een reactie