Het is moeilijk om te bepalen wanneer je precies verslaafd bent aan drugs. Het verschil tussen af en toe drugs gebruiken en een drugsverslaving is zeer klein. Zonder dat je het doorhebt kun je last hebben van een drugsverslaving.
Ook al lijk je in eerste instantie nog prima te kunnen functioneren in je werk en sociale leven: een drugsverslaving is altijd het begin van een neerwaartse spiraal.
Drugsverslaving
Er zijn vele soorten drugs waaraan je zowel geestelijk als lichamelijk verslaafd kunt raken. Om te maken te krijgen met een drugsverslaving, hoef je niet eens regelmatig of vaak drugs te gebruiken. Soms heb je een natuurlijke aanleg voor verslaving, dit kan ervoor zorgen dat je al heel snel verslaafd raakt.
“Afkicken en ondertussen gewoon doorleven”
Van een drugsverslaving afkomen is niet makkelijk. Hoe sneller jij je drugsverslaving (h)erkent. Hoe groter de kans is dat je deze voorgoed de baas bent.
Symptomen drugsverslaving
Je hebt last van een drugsverslaving (wiet, cocaïne, amfetamine, etc) als je:
- niet in staat bent om zelf te stoppen met het gebruiken van drugs
- regelmatig in je eentje drugs gebruikt
- vaker drugs gebruikt dan je met jezelf hebt afgesproken
- steeds meer en vaker gaat gebruiken omdat je hetzelfde effect wil bereiken
- steeds minder aandacht hebt voor je studie, werk, familie en vrienden
Hulp bij drugverslaving
Heb je hulp nodig bij je drugsverslaving? Trubendorffer kan je hierbij helpen. Bij ons kun je thuis werken aan je verslaving. Dit wil zeggen dat je gewoon kan blijven werken of studeren. Je hoeft niet opgesloten te worden in een kliniek ver weg.
Het bijzondere van onze aanpak ligt in de combinatie van een uitgebreide intake, een intensieve en helemaal op het individu (jij dus) afgestemde behandeling zonder wachttijden. En uiteraard onze toegewijde hulpverleners.
Eén ding: die toewijding verwachten we ook van jou. Wij kunnen je helpen met je drugsverslaving. Het mooie is ook dat je behandeling bij ons altijd volledig wordt vergoed door je verzekering.