Huldiging winnaars nationale Olympiades

Donderdagmiddag 23 juni 2011 heeft directeur-generaal José Lazeroms namens minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) 27 leerlingen in het zonnetje gezet als winnaars van de nationale Olympiades. Dit vond plaats op het Zandvlietcollege in Den Haag.

Deze 27 winnaars bleken tijdens de nationale Olympiades 2011 het beste te zijn in aardrijkskunde, biologie, informatica, natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Deze zomer zullen zij namens Nederland meedoen aan de internationale Olympiades.

“Voor getalenteerde leerlingen als jullie is het belangrijk dat je op school wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Dat je trots durft te zijn op wat je kan, dat je daarvoor durft te staan en dat leraren en de school je daarbij steunen. Het onderwijs moet niet alleen het beste uit alle leerlingen halen, maar ook alles uit de beste leerlingen,”aldus Lazeroms namens de minister.

De internationale Olympiades vinden in de zomer plaats in Thailand (natuurkunde en informatica), Turkije (scheikunde), Taiwan (biologie) en Vlissingen (aardrijkskunde). Amsterdam is dit jaar gastheer voor de wiskundigen. Tijdens deze Olympiades gaan de leerlingen de strijd aan met vakgenoten uit ruim vijftig andere landen waarbij ze getoetst worden op zowel theoretische- als praktische kennis.

Plaats een reactie