Huisdieren vaak belangrijker dan partner

0
779

Als vrouwen gevraagd wordt te kiezen tussen hun huisdier of hun partner kiest 27% voor het huisdier, 26% twijfelt, terwijl maar 47% direct voor de partner kiest. Bij mannen kiest 73% direct voor hun partner.

Het huisdier speelt een zeer prominente rol binnen het gezin
Als gevraagd wordt het belang van het huisdier uit te drukken in een rapportcijfer geeft bijna driekwart een 8 of hoger, zo blijkt uit onderzoek onder 300 huisdierbezitters in opdracht van Telegraaf Media Nederland. Tweederde wordt gelukkiger door het hebben van een huisdier. Een huisdier zorgt niet voor ruzie binnen het gezin en partners zijn niet jaloers op de band met het huisdier. Een tip voor vrijgezelle mannen: Zeg tijdens een date dat je van dieren houdt, 71% van de single vrouwen zou niet daten met iemand die niet van dieren houdt.

Een huisdier zorgt voor gezelligheid en onvoorwaardelijke liefde
56% noemt gezelligheid als belangrijkste positieve invloed van het huisdier, 45% noemt hier de onvoorwaardelijke liefde die zij van het huisdier ontvangen. Hoewel de voordelen veel zwaarder wegen zijn er ook nadelen aan het hebben van een huisdier. Een huisdier is lastig met vakantie en geeft rommel in huis.

‘Uit onderzoek blijkt dat 81% van de lezers met huisdieren aangeeft graag meer te willen lezen over huisdieren. Om aan deze behoeften en interesses te kunnen voldoen brengt De Telegraaf vanaf 7 april elke zaterdag twee pagina’s DierenVriend. De pagina’s zijn ontstaan vanuit een samenwerking met partners op dit gebied’, aldus Donna Bontje, Segment Marketeer.

De Telegraaf brengt vanaf 7 april een nieuwe Weekeinde met bestaande ‘adviserende’ deelkranten, een uitbreiding van succesvolle deelkranten en veel nieuwe onderdelen. Weekeinde geeft tips, advies en brengt op ideeën. Onderdeel zijn twee pagina’s DierenVriend.

Vorig artikelAltijd advocaat verplicht bij echtscheidingstraject
Volgend artikel27.000 golfbanen op één horloge
Telegraaf Media Nederland is dé marktleider in media met ruim 100 internetsites, minstens zo veel printtitels, én diverse productiehuizen. Telegraaf Media Nederland is daarnaast de uitvinder van Crossmediaal Programmeren ©. Telegraaf Media Nederland omvat een groot deel van de Nederlandse activiteiten van TMG (Telegraaf Media Groep), onder andere de media van Uitgeversmaatschappij De Telegraaf (dagblad, tijdschriften, websites en mobiele sites), de regionale kranten van HDC Media, huis-aan-huisbladen door Holland Combinatie, alsmede de producten en arbeidsmarktgerelateerde evenementen van Basismedia, uitgever van o.a. Sp!ts. Daarnaast voert Telegraaf Media Nederland succesvolle websites op het gebied van nieuwsverspreiding (landelijk en regionaal), het samenbrengen van vraag- en aanbod, dating, communitysites en is zij actief in TV-productie.