Huisdieren vaak belangrijker dan partner

Als vrouwen gevraagd wordt te kiezen tussen hun huisdier of hun partner kiest 27% voor het huisdier, 26% twijfelt, terwijl maar 47% direct voor de partner kiest. Bij mannen kiest 73% direct voor hun partner.

Het huisdier speelt een zeer prominente rol binnen het gezin
Als gevraagd wordt het belang van het huisdier uit te drukken in een rapportcijfer geeft bijna driekwart een 8 of hoger, zo blijkt uit onderzoek onder 300 huisdierbezitters in opdracht van Telegraaf Media Nederland. Tweederde wordt gelukkiger door het hebben van een huisdier. Een huisdier zorgt niet voor ruzie binnen het gezin en partners zijn niet jaloers op de band met het huisdier. Een tip voor vrijgezelle mannen: Zeg tijdens een date dat je van dieren houdt, 71% van de single vrouwen zou niet daten met iemand die niet van dieren houdt.

Een huisdier zorgt voor gezelligheid en onvoorwaardelijke liefde
56% noemt gezelligheid als belangrijkste positieve invloed van het huisdier, 45% noemt hier de onvoorwaardelijke liefde die zij van het huisdier ontvangen. Hoewel de voordelen veel zwaarder wegen zijn er ook nadelen aan het hebben van een huisdier. Een huisdier is lastig met vakantie en geeft rommel in huis.

‘Uit onderzoek blijkt dat 81% van de lezers met huisdieren aangeeft graag meer te willen lezen over huisdieren. Om aan deze behoeften en interesses te kunnen voldoen brengt De Telegraaf vanaf 7 april elke zaterdag twee pagina’s DierenVriend. De pagina’s zijn ontstaan vanuit een samenwerking met partners op dit gebied’, aldus Donna Bontje, Segment Marketeer.

De Telegraaf brengt vanaf 7 april een nieuwe Weekeinde met bestaande ‘adviserende’ deelkranten, een uitbreiding van succesvolle deelkranten en veel nieuwe onderdelen. Weekeinde geeft tips, advies en brengt op ideeën. Onderdeel zijn twee pagina’s DierenVriend.

Plaats een reactie