Opening Huisartsbeurs 2010 in teken van zorg aan militairen

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) organiseert op zaterdag 6 maart van 09.30 tot 18.00 uur de Huisartsbeurs 2010 in Ahoy Rotterdam. Het thema van deze zevende editie van de Huisartsbeurs luidt “Toekomst in de Praktijk”. De opening van de beurs wordt verzorgd door de Commandant der Strijdkrachten, generaal P.J.M. (Peter) van Uhm en LHV-voorzitter Steven van Eijck.

De LHV en het ministerie van Defensie hebben de handen ineen geslagen om huisartsen te informeren over de organisatie van de gezondheidszorg voor (ex)militairen. Reden voor deze samenwerking is dat Defensie de banden tussen de militaire en civiele huisartsenzorg wil aanhalen. De presentatie van de handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen onderstreept deze wens.
Generaal Van Uhm: “Defensie vraagt veel van haar mensen, daarom wil Defensie ook goed voor haar mensen zorgen. Zo is er specifiek voor militairen een gezondheidszorgsysteem ingericht. Het is goed dat huisartsen via deze handreiking over het ‘geïntegreerde’ zorgmodel worden geïnformeerd. Maar niet minder belangrijk is dat zij hiermee ook informatie krijgen over de mogelijke gezondheidsklachten die (ex)militairen en hun thuisfront in hun spreekkamer aan de orde kunnen stellen. Daarom stel ik de samenwerking met de LHV op dit terrein zeer op prijs.”

LHV-voorzitter Steven van Eijck en Commandant der Strijdkrachten generaal P.J.M. (Peter) van Uhm openen daarom gezamenlijk de Huisartsbeurs 2010. Van Eijck zal het eerste exemplaar van de handreiking aan de Commandant der Strijdkrachten overhandigen. Generaal Van Uhm legt aansluitend (met een oud militair-ceremonieel gebruik) letterlijk de laatste hand aan de brug die met deze handreiking tussen huisartsen en Defensie wordt geslagen.

Politiek Café over ouderenzorg
Tijdens de Huisartsbeurs 2010 wordt ook aandacht besteed aan de toenemende rol van de huisarts in de zorg aan ouderen. In het Politiek Café zal tussen 16.30 en 17.15 uur een debat plaatsvinden over de voorwaarden die noodzakelijk zijn om in de toekomst deze zorg aan een groeiende groep patiënten zo goed mogelijk te kunnen verlenen. Deelnemers aan het Politiek Café zijn: Jan Beumer (bestuurslid CSO), Jettie Bont (huisarts/LHV-bestuurslid), Steven van Eijck (voorzitter LHV), Jantine Kriens (wethouder Rotterdam), Renske Leijten (Tweede Kamerlid SP), Anouchka van Miltenburg (Tweede Kamerlid VVD), Ans Willemse-van der Ploeg (Tweede Kamerlid CDA).

Aanmelding
De LHV nodigt u van harte uit een bezoek aan deze beurs te brengen. Naast de openingshandeling en het politiek café zijn de plenaire debatten en lezingen (zie het programma op www.huisartsbeurs.nl) toegankelijk voor de media. Indien u de Huisartsbeurs wil bezoeken, verzoeken wij u zich per e-mail aan te melden bij de afdeling Communicatie van de LHV, m.tendam@lhv.nl. Wanneer u zich dan op 6 maart bij de persbalie van de Huisartsbeurs in Ahoy meldt, ontvangt u een toegangskaart en een informatiemap.

Plaats een reactie