Hoortoestellen door de eeuwen heen

Het lijkt misschien onmogelijk maar wist u dat het hoortoestel al bestaat sinds 1800? De ontwikkeling van het hoortoestel begon met een grote hoorn, ontworpen om meer geluiden gericht vast te leggen in het gehoor kanaal.

In 1898 werd het eerste elektrische hoortoestel gecreëerd door Miller Reese Hutchison. Door gebruik van koolstof en seinen van zwakke elektrische stroom werd er een draagbare zender gebruikt om signalen op te vangen, dit idee was gebaseerd op de werking van de telefoon. Praktische en beter draagbare toestellen waren beschikbaar vanaf 1902 maar waren niet populair in het gebruik tot de jaren 1940. Vanwege de prijs begon de massaproductie van de toestellen vanaf de jaren 1950 pas echt op te komen.

Heden en toekomst

Het hoortoestel heeft een vitale functie uitgevoerd, al meer dan twee eeuwen lang, voor mensen die lijden aan gehoorverlies. Gelukkig maar dat deze apparaten door de eeuwen heen voortdurend zijn ontwikkeld. Zo hebben we vandaag de dag de mogelijkheid om met een toestel op die manier te horen dat er bijna vergeten wordt dat er hinder in het gehoor aanwezig is.

De hoortoesteltechnologie is nu dermate ontwikkeld dat digitale apparaten geschikt zijn om gehoorverlies al op te vangen in de gehoorgang, waardoor hoortoestellen onzichtbaar gedragen kunnen worden. Dit betekent dat een grote groep mensen die voorheen afgeschrikt werden door het idee van een groot toestel nu worden aangetrokken.

Natuurlijk moet er daardoor niet eenvoudiger gedacht worden over het krijgen van gehoorschade, immer moet er gelet worden op het beschermen van het gehoor. De toekomst blijft er gelukkig rooskleurig uitzien door nieuwe ideeën en technologiën voor voortdurende innovatie.

Vandaag de dag

Hedendaags wordt er nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek verricht in het verbeteren van hoortoestellen om er in de toekomst voor te zorgen dat steeds meer mensen kunnen genieten van de voordelen van een verbeterd gehoor.

Al met al mogen we blij zijn dat deze toestellen zich al zolang ontwikkelen want zonder deze technologie en de constante innovatie zouden veel mensen het een stuk minder makkelijk hebben. Denkt u zelf toe te zijn aan een toestel, neemt u dan even een kijkje op de website audibene voor het aanbod en meer informatie over gehoorapparaten.

Plaats een reactie