Hooikoortspatiënt niest 103 keer per dag

0
1115

Met in de introductie van haar hooikoortskuur, maakt VSM Schüssler de resultaten van het grote hooikoortsonderzoek onder 1000 Nederlanders bekend. Want nu het voorjaar officieel is begonnen begint voor hooikoortspatiënten de periode van rode/jeukende ogen (82%), tranende ogen (65%) en veelvuldig niezen (80%). ‘Veelvuldig’ blijkt in deze een understatement want volgens Nederland niest een hooikoortspatiënt gemiddeld maar liefst 103 keer per dag!

Bijna een derde van de respondenten van het onderzoek van VSM Schüssler geeft aan zelf last te hebben van hooikoorts (11% vaak en 19% soms). Daarbij hebben mannen en jongeren iets vaker last van hooikoorts (32% en 36%). Op de vraag in welke maanden men het meest last heeft van hooikoorts, geven Nederlanders aan met name in de voorjaarsmaanden last te hebben. Uitschieters zijn maart (23%), april (50%) en mei (68%). Daarom adviseert VSM Schüssler om aan het begin van het hooikoortsseizoen (maart) te starten met de hooikoortskuur, gebaseerd op mineraalzouten, om o.a. allergische reacties en tranende ogen tegen te gaan.

Hooi veroorzaker hooikoorts?
Dat het hooikoortsseizoen is aangebroken is een feit. Maar waar komt deze allergische reactie precies vandaan? Bijna driekwart van de Nederlanders weet dat de naam is afgeleid van het hooiseizoen en bijna iedereen (96%) weet dat de reactie hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door pollen. Jongeren (18-24) zijn iets minder goed geïnformeerd. Bijna de helft (45%) van hen denkt dat hooi ook een oorzaak is van de allergische reactie. Jonge vrouwen denken dit zelfs in nog iets hogere mate (48%).

Mannen gehecht aan zakdoek
Hooikoorts betekent: niezen! De meeste Nederlanders gebruiken daarbij een papieren zakdoek (44%). Bijna een kwart van de Nederlanders niest in de hand (24%) en 11% gebruikt een stoffen zakdoek. De laatst genoemde wordt overigens door mannen meer gebruikt dan door vrouwen. Dat zou een verklaring voor hergebruik kunnen zijn. Mannen geven namelijk aan erg gehecht te zijn aan hun zakdoek; ze gebruiken deze maar liefst vijf keer terwijl vrouwen een zakdoek maximaal twee keer in een zakdoek niest.

Niezende hooikoortspatiënten met name irritant op het werk
Maar hoe vaak niest men eigenlijk tijdens een hooikoortsaanval? Nederland denkt dat een hooikoortspatiënt gemiddeld 103 keer niest. Mannen schatten trouwens het gemiddeld aantal keer niezen hoger in dan vrouwen (107 keer om 98 keer). Niesaanvallen worden over het algemeen niet storend gevonden. Wel vindt een derde niesaanvallen van collega’s storend op het werk (33%), gevolgd door niezenden in het openbaar vervoer (26%) en in een restaurant (17%). Jongeren storen zich met name in de collegezaal aan niezende medestudenten of docenten (38%).

Hooikoorts voor 1/5e Nederlanders reden om ziek te melden
Dat je als niezende hooikoortspatiënt irritant gevonden wordt door collega’s zou voor bijna een vijfde van de getroffenen een reden kunnen zijn om zich ziek te melden. Uit het onderzoek van VSM Schüssler blijkt dat 19% van de respondenten zich ziek meldt wanneer ze last hebben van hooikoorts. Het merendeel zit toch opgescheept met de niezende collega want 80% zegt zich nooit ziek te melden wanneer zij last hebben van hooikoorts.

Hoe hooikoorts tegen te gaan?
Er zijn verschillende methodes om hooikoorts te verminderen of aanvallen te vermijden. Nederland geeft tips:
– Plekken vermijden waar veel pollen voorkomen zoals b.v. het park of het bos
– Medicijnen nemen tegen hooikoorts
– Weerstandverhogende middelen nemen
– Homeopathische middelen nemen (zoals de hooikoortskuur van Schüssler)

Over VSM Schüssler
Schüssler mineraalzouten is een homeopathisch geneesmiddel, dat wordt toegepast volgens de therapie van dr. Schüssler. De Schüssler mineraalzouten van VSM zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

De hooikoortskuur van VSM Schüssler
De hooikoortskuur van VSM Schüssler is gebaseerd op drie van de 12 mineraalzouten die helpen de meest voorkomende gezondheidskwalen; nummer 3, nummer 4 en nummer 8. Nummer 3 verhoogt de weerstand en helpt tegen allergie, nummer 4 vermindert o.a. irritatie van de slijmvliezen en nummer 8 reguleert de vochtbalans in het lichaam en helpt tegen tranende en gezwollen ogen.

De aanbevolen dosering:
– Voor het ontbijt vier tabletten van nummer 8
– Voor het middageten vier tabletten van nummer 3
– Voor het avondeten vier tabletten van nummer 4