Hooikoorts ernstige gezondheidsbelemmering 1 op de 5 Nederlanders

Hooikoorts is een onderschat maatschappelijk probleem. Een op de vijf Nederlanders kampt met hooikoorts en ondervindt hier hinder van in het dagelijks leven. Met name jongeren hebben last van hooikoorts. Meer dan de helft van de hooikoortspatiënten is jonger dan 39 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard, in opdracht van Chiesi Pharmaceuticals.

Klachten
Hoewel veel hooikoorts patiënten hinder ondervinden van de hooikoorts, ondernemen patiënten weinig om de hooikoortsklachten te verminderen. Slechts 28% van de patiënten bezoekt een huisarts en 44% haalt medicatie bij een drogist. 35% draagt een zonnebril en 21% slikt homeopathische middelen. Daarnaast mijdt een groot deel van de patiënten de natuur en het platteland tijdens het hooikoorts seizoen. Sommige patiënten verzwijgen de hooikoorts zelfs voor hun partner. Toch overweegt slechts 1% van de Nederlanders te verhuizen vanwege de hooikoorts.

Koorts en griep
Corey Bouwman, Marketing & Sales Director bij Chiesi: ‘Voor veel mensen is hooikoorts een probleem in het voorjaar. Klachten als niesen, jeukende ogen, maar ook koorts, lamlendigheid en grieperigheid zijn schering en inslag. Terwijl de lente juist een tijd is waarop iedereen naar buiten gaat, blijven veel hooikoorts patiënten binnen. Vaak worden diverse therapieën en behandelingen uitgeprobeerd maar blijven de klachten bestaan. Betere voorlichting en nieuwe medicatie, die bijvoorbeeld een breder werkingsmechanisme hebben binnen de allergische cascade, zijn noodzakelijk om het leven van hooikoortspatiënten te verlichten.’

Meer informatie
www.chiesi.nl
www.schoneluchtvooriedereen.nl

Plaats een reactie