Astma Fonds blij met arrest Hoge Raad: handhaving nu prioriteit

0
615

Het Astma Fonds is blij met het arrest van de Hoge Raad vandaag, dat een streep haalt door de eerdere vrijspraak van twee rookcafés. ‘Gezondheid staat weer voorop, nu het hoogste rechtscollege zegt dat het rookverbod geldt voor alle horeca, zonder uitzondering.’ Het Astma Fonds wil dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) nu weer overal gaat controleren.

Michael Rutgers, directeur Astma Fonds: ‘Volgens de Hoge Raad is de Tabakswet voldoende grondslag voor een algeheel rookverbod in de horeca. Dat is de beste bescherming voor de gezondheid van werknemers en klanten. Zowel de horeca als het publiek is hard toe aan die helderheid.’

Het Astma Fonds wil dan ook dat de VWA nu weer overal de hand houdt aan het rookverbod in alle horeca. Dus ook in eenmanszaken, waar rokers de afgelopen maanden werden gedoogd. Daarmee stond het rookverbod voortdurend ter discussie. Alleen met een algeheel rookverbod wordt iedereen beschermd tegen gezondheidsrisico’s.

Vorig artikelGelukkige familie bedankt VUmc
Volgend artikelJamie, again and again
Avatar
Longen zijn van levensbelang. Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. En we komen op voor ieders longen, ziek en gezond. In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een longziekte. Mensen met astma, COPD en andere longziekten. Het Longfonds zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Daarom is de naam veranderd in Longfonds (voorheen Astma Fonds). Wij strijden voor gezonde longen en tegen longziekten.