Hoe zorgen we voor onze ouderen?

Op Deeljezorg.nl besteden we de komende tijd extra aandacht aan een groeiend probleem: de zorg voor onze ouderen. Hoe willen we dat onze (groot)ouders verzorgd worden? En hoe wil je de zorg graag regelen als jezelf ouder wordt? Berichten over luierdagen, overbelaste mantelzorgers, vereenzaming van ouderen en oplopende zorgkosten stemmen niemand vrolijk.

Op vele plekken op Deeljezorg.nl zijn, vanuit verschillende invalshoeken, de discussies over de toekomst van de ouderenzorg al losgebarsten. Belangrijk is dat we jouw argumenten ook horen. Want als je de discussie alleen aan de professionals overlaat is de kans groot dat de wensen van de (toekomstige) klanten uiteindelijk onvoldoende worden gehoord.

Vandaar dat het de hoogste tijd is om alle wensen, knelpunten, oplossingen, ervaringen en ideeën over de toekomst van de ouderenzorg met elkaar te delen. Want grote veranderingen in de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuizen gaan langzaam dus het is de hoogste tijd voor actie.

Nieuwe ideeën gezocht
Samen met belangenbehartigers, waaronder de Zorgbelangorganisaties, kunnen we dan gaan werken aan een ouderenzorg waar iedereen zich beter bij voelt. Zowel ouderen zelf en hun kinderen, als de mensen die werken in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en welzijnsinstellingen.

Sluit je aan bij een van de vele groepen die met ze zorg rond ouderen te maken hebben, zoals Mantelzorg, Slimme Zorg, Toekomstdebat over de zorg, Pgb-platform, Alzheimer en Ikzouwillendat, een overzicht is te vinden op http://deeljezorg.nl/over/djz-en-ouderenzorg/

Benieuwd naar wat de Zorgbelangorganisaties allemaal al doen als het gaat om de ouderenzorg? Kijk op http://deeljezorg.nl/over/zorgbelang-en-ouderenzorg voor de voorbeelden.

Plaats een reactie