Hoe voorkomen wij irritatie en agressie in het verkeer?

Bumperkleven is momenteel de grootste ergernis in het dagelijkse verkeer. Dit blijkt uit een onderzoek van de KLPD. Op de 2e plaats staat rijden onder invloed en vanuit het niets staat op de 3e plaats: agressief weggedrag. Hoe kunnen wij nu zelf als weggebruiker een bijdragen leveren aan minder irritatie en meer veiligheid in het verkeer? Wat kan je nu zelf aan je rijgedrag doen? En… Hoe kan je het beste reageren bij agressie in het verkeer door anderen? Bruikbare tips om irritatie en agressie in het verkeer te voorkomen zijn:

De 10 tips zijn:
– Accepteren dat andere mensen ook fouten kunnen maken
– Laat je niet kennen en ga niet terug jennen
– Heerlijke relaxte muziek draaien, heel hard meezingen en de rest laten voor wat het is
– Vaker een duidelijk sorry gebaar maken en steek ook eens een duim op bij positief gedrag
– Op tijd en uitgerust van huis vertrekken
– Lach eens wat vaker naar je medeweggebruiker
– Zelf het goede voorbeeld geven
– Je realiseren dat je medeweggebruiker bent
– Stel jezelf de vraag: Staat er in mijn CV ook flexibel en stressbestendig?
– Concentreer je op de hoofdtaak: Veilig rijden naar je bestemming

De 10 tips: Hoe voorkomen wij irritatie en agressie in het verkeer? is samengesteld uit 3800 inzendingen op initiatief van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld.

Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld
Sinds de oprichting [1997] heeft de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld [LSTZG] met uiteenlopende initiatieven mede geïnvesteerd om pestgedrag, agressie en geweld meer bespreekbaar te maken en tegen te gaan. Dit o.a. met succesvolle bewustwording en voorlichtingsprojecten op basis- en middelbare scholen. Maar ook samenwerking met vele gemeenten, het tot stand brengen en ondersteunen van acties in woonwijken en buurten en het begeleiden van activiteiten voor sportverenigingen. De LSTZG ontwikkelt projecten en campagnes die burgers bewust maken van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld en geeft hen handreikingen om hun eigen leefomgeving te verbeteren. De LSTZG staat synoniem voor Moed. www.moed.nl

Een inspirerende boodschap zien wij dan ook als nodig; Verbeter je eigen leefomgeving… Moed!

Plaats een reactie