Kanker wordt steeds meer een chronische, behandelbare ziekte. Toch is het nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak in de westerse samenleving.
Daardoor klinkt de diagnose nog vaak als een doodvonnis. De angst die mensen daarbij ervaren, moeten ze gedeeltelijk alleen doorstaan.
De naaste omgeving speelt een belangrijke rol in het hanteerbaar maken van angst. Door de manier waarop iemand op angst reageert, kan de verwerking ervan worden bevorderd of belemmerd. Dat laatste gebeurt nog geregeld, omdat veel mensen niet weten hoe ze adequaat met dergelijke gevoelens kunnen omgaan.
“Een boek dat je niet meer loslaat. Niet alleen omdat het ieders leven raakt, maar ook omdat het toont dat er een weg door de angst mogelijk is”. – Inge Vervotte, directeur Emmaüs
Bang voor kanker stelt een dertigtal concrete strategieën voor om mensen met kanker te helpen bij het verlichten van angst en zo hun levenskwaliteit te bevorderen. Het is vooral gericht op zorgverleners, maar is ook een praktische gids voor mensen met kanker zelf en hun familie en vrienden.
“Een baanbrekend boek dat een verschil kan maken voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd”. – Manu Keirse, emeritus hoogleraar Faculteit Geneeskunde KU Leuven
Auteur
Goedele Van Edom is doctor in de Godgeleerdheid en werkt als vrijwilliger aan de KU Leuven. Daarnaast is ze voltijds als pastor verbonden aan het Imeldaziekenhuis in Bonheiden waar ze dagelijks mensen met kanker begeleidt.
Boekgegevens
– Titel: Bang voor kanker. Hoe kun je helpen?
– Auteur: Goedele Van Edom
– ISBN: 9789401417037
– Prijs: €24,99
Hoe verlicht je de angst bij kanker? – http://t.co/V3RsI079zb
— Gezondheidskrant (@Gezondheidskrnt) April 10, 2014