Hoe richt je een meisjeskamer in?

Het moment dat je dochter de babykamer is ontgroeid en het tijd is om een mooie meisjeskamer voor haar te creëren, is aangebroken. Op deze leeftijd heeft ze, hoe klein ook, al echt een eigen willetje. Natuurlijk houd je daar rekening mee, maar zelf houd je ook een flinke ‘vinger in de pap’. Met onderstaande focus punten richt je een meisjeskamer in waar zowel zij als jullie blij van worden!

Kleur

Dit is een heel goed uitgangspunt waarbij je je dochter kunt laten kiezen. Zelfs als zij alles roze wil, is het geen probleem. Ga uit van een neutrale basiskleur zoals lichtgrijs, off-white, heel licht ijsblauw of grijsgroen voor muren, meubels en zelfs eventueel de gordijnen. Beddengoed en accessoires kun je dan in de gewenste kleuren doen. Het grote voordeel van deze manier van inrichten is dat, wanneer over een paar jaar de interesses en smaak van je dochter zich ontwikkelen, het met wat kleine aanpassingen omgetoverd kan worden tot een nieuwe meisjesdroomkamer. 

meisjeskamer
Fotocredit: Petite Amélie ©

Bekijk op Petite Amélie meer inspiratie voor babykamers, meisjeskamers en jongenskamers.

Themakamer

Jonge kinderen hebben vaak een periode dat een bepaalde film of een ander thema ze helemaal tot de verbeelding spreekt. Is jouw dochter gek op prinsessen, unicorns, zeemeerminnen, het circus of toch wat anders? Zo’n thema is ideaal om als uitgangspunt te nemen voor de inrichting van een meisjeskamer. Het is misschien niet heel erg origineel, maar je bent ervan verzekerd dat je dochter er super gelukkig mee is. Ook nu geldt weer dat wanneer je de kamer en de meubels neutraal houdt, je de rest later weer gemakkelijk kunt veranderen.

Murentip: behang en schoolbordverf!

Behang is een snelle manier om precies de gewenste sfeer, stijl en kleurstelling te creëren. Het is verkrijgbaar in talloze prints en is later ook weer gemakkelijk over te schilderen. Het is ook erg leuk om één muur te behangen, bijvoorbeeld de muur waar het bed tegen staat. Is je kind een kleine kunstenaar in spé? Verf dan een stuk van de muur of de deur met schoolbordverf!

Meubels en accessoires

Kussentjes, schilderijtjes en andere accessoires kies je passend bij het kleurenpalet en het thema van de kamer. Denk ook ‘out of the box’ zoals een poppenkast, keukentje of een tent om in te spelen, zodat er in de kamer voldoende speelgoed en uitdagingen zijn. Je dochter kan zich zo volop ontwikkelen en zich verliezen in haar fantasiewereldje. De meubeltjes moeten daarbij natuurlijk van goede kwaliteit én comfortabel in gebruik zijn. Door te kiezen voor tijdloze, kwalitatief hoogwaardige meubeltjes kun je jarenlang steeds weer een andere meisjeskamer creëren en heeft jouw dochter altijd haar droomkamer!

Plaats een reactie