Hoe ontstaat ‘de klik’ tussen mensen?

Je bent op een feest en je wordt aan iemand voorgesteld. Vrijwel meteen voel je interesse of onverschilligheid, toenadering of afstandelijkheid. Hoe werkt zoiets?

Klikt ’t of klikt ’t niet

Wat gebeurt er met je als je met iemand praat, samen iets beleeft, als je je met iemand verbindt? Waarom klikt ’t met de één wel en met de ander niet?

Zoek je antwoorden op zulke vragen, dan is het boek Klikt ’t of klikt ’t niet van Dr. Henk van ’t Klooster jouw gids, waardoor je meer gaat begrijpen over de chemie tussen mensen, over communicatie en verbinding. Als we namelijk door de ogen van een scheikundige naar het ontstaan van (liefdes)relaties kijken, blijkt het hart minder belangrijk en bepaalt het verstand ook niet alles. Veel wordt gestuurd door hormonen, chemische stofjes en informatie die in je brein in opgeslagen.

Het boek bestaat uit korte, trefzekere stukjes over onderwerpen als instinctieve reacties, aantrekking, hechting, het knuffelhormoon, bindende muziek, lichaamstaal, besmettelijke emoties, misverstanden en cultuurverschillen. Met veel links naar het internet , naar filmpjes van opmerkelijke gebeurtenissen, muziek en cabaret, bereikbaar via de QR-codes.

Auteur
Dr. Henk van ’t Klooster is chemicus, studeerde daarnaast psychologie en houdt zich nu bezig met sociale chemie. Hij is coach en adviseur van leidinggevenden.

Boekgegevens
Titel: Klikt ’t of klikt ’t niet?
Auteur: Henk van ’t Klooster
ISBN: 9789021555003
Prijs: € 14,95

Kopen
Het boek kopen bij BOL.com: Klikt ’t of klikt ’t niet?