Hoe meet je de belastbaarheid van je lichaam?

Wat tot nu toe alleen was weggelegd voor topsporters, die professioneel worden begeleid, kunnen amateursporters zich nu ook veroorloven. Met de StressChecker kan iedere sporter zelf eenvoudig en objectief het herstelvermogen en de belastbaarheid van hun lichaam voor het sporten meten.

Veel amateursporters denken elke trainingsdag dezelfde inspanning te kunnen leveren. Maar een drukke week op het werk, een persoonlijk probleem of een griepje, kunnen de conditie zodanig beïnvloeden dat het zinvol is het een paar dagen rustiger aan te doen.

De StressChecker, is een kleine hartmonitor die met een clip aangesloten kan worden op een oorlel of vingertop. De pc software berekent in welke mate men gestrest, vermoeid of beide is. De meting dient bij voorkeur ’s ochtends voor het ontbijt te worden gedaan en duurt drie minuten.

Met de functie “Speciale Meting” kunnen sporters zien of zij goed zijn hersteld van hun laatste training. Het meetresultaat wordt met een cijfer weergegeven. De meetwaarden kunnen variëren tussen 0 en 15. Een hoog cijfer betekent dat men geen last heeft van stress of overtraining, een laag cijfer het tegengestelde.

Ze krijgen daarmee een belangrijke aanwijzing of de duur en intensiteit van hun training goed gekozen is geweest. Met deze kennis kunnen zij hun trainingsaanpak beter dan voorheen afstemmen op wat zij goed kunnen verdragen.

Herstelvermogen op langere termijn
Wanneer de sporters naast de Speciale Metingen ook “Periodieke Metingen” uitvoeren, dan krijgen zij een goed beeld of en hoeveel hun herstelvermogen in de tijd is verbeterd. Alle meetuitslagen worden vastgelegd en kunnen worden besproken met medesporters en coaches.

(Wedstrijd)stress
Wanneer sporters last hebben van te veel (wedstrijd)stress kunnen zij met de StressChecker uitzoeken wat hen echt ontspant en extra bijdraagt tot hun herstelvermogen. Zij kunnen dit doen door met de StressChecker te experimenteren of en in welke mate een goede ademhaling, meditatie of het regelmatig luisteren naar hun favoriete muziek, bijdraagt aan hun ontspanning. Zo ontdekken zij hun eigen gebruiksaanwijzing om meer ontspannen door het leven te gaan.

Meer informatie: belastbaarheid van je lichaam, StressChecker

Plaats een reactie