Hoe maak ik mijn levensplan?

Soms zien we het niet meer zitten, zijn we doelloos en gedesoriënteerd. We hebben dan vaak het gevoel geleefd te worden. Hoe krijgen we de touwtjes weer in eigen handen? In onze westerse maatschappij hebben we een hoge leeftijdsverwachting. Hoe ga je die jaren invullen?

Wat je gaat worden en wat je nog kunt bereiken, hangt af van je mogelijkheden, je levensomstandigheden èn vooral van de keuzes die je maakt.Een aantal willekeurige vragen maken dit duidelijk.

Vragen:
• Ben je nog altijd even enthousiast als in je jeugdjaren?

• Wat zou je allemaal niet kunnen bereiken in het leven als je al je mogelijkheden ten volle kon benutten?

• Heb je ooit gewenst dat je meer en beter kon studeren of trainen?

• Hoe ga je de loopbaan van je dromen uitbouwen tot een succes voor jezelf?

• Ga je je talenten verder ontwikkelen?

• Hoe blijf je gezond tot op hoge leeftijd? Of is de opdracht opnieuw weer gezond wórden en revalideren?

• Ga je je leven verrijken door een stevige vriendenkring uit te bouwen?

• Ga je proberen je levenspartner gelukkig te maken?

Hoe maak ik mijn levensplan?, Frans Rochette, 200x306Aan deze willekeurige reeks vragen kun je uiteraard een hele lijst van jouw persoonlijke vragen toevoegen. Een van de belangrijkste problemen die je wilt oplossen is: hoe breng ik orde in al die dingen die ik in mijn leven nog wil verwezenlijken? Dit boek wil je daarbij helpen. Het is een leidraad en een praktische handleiding om jouw levensplan uit te bouwen.

Stap voor stap volg je een programma waardoor je na enkele weken jouw eerste levensplan voor elkaar hebt. Het uitwerken van een levensplan op papier is één ding, het realiseren daarvan is vaak veel lastiger. Daarom bevat het boek een zogeheten wilstraining.

Nieuwe gewoonten aanleren of slechte gewoonten afleren, doorzetten tot je een doel bereikt hebt, de hulp inroepen van je onderbewustzijn, of gewoon van andere mensen …, dit zijn enkele hulpmiddelen die je helpen om je doel te bereiken.

Gedachten manifesteren zich in woorden en symbolen. Gedachten kunnen verder ontwikkelen eerst in daden en later in gewoonten. Zo bouwen we beetje bij beetje ons leven uit en worden we architecten van ons eigen leven.

Hoe maak ik mijn levensplan? is geen leesboek, maar juist een werkboek. Wat jij eruit haalt is volledig afhankelijk van wat je erin stopt. Succes bij het uitbouwen van je leven. Maak er een persoonlijk succesverhaal van, waar jij en zij die jouw leven delen gelukkiger van worden.

Plaats een reactie