‘Hoe leer je iemand effectief te leren’

In de week van 28 maart tot en met 3 april 2012 organiseert de Open Universiteit de masterclass ‘Hoe leer je iemand effectief te leren’. Dr. Liesbeth Kester, universitair hoofddocent bij CELSTEC, zal de Masterclass verzorgen.

De werking van het geheugen
De masterclass gaat in op effectieve studiestrategieën en de werking van het geheugen daarbij. De mogelijkheden of beperkingen van het geheugen bepalen namelijk hoe effectief bepaald leermateriaal kan worden verwerkt. Wat zijn de mogelijkheden van het geheugen? En wat zijn de beperkingen? En welke rol speelt voorkennis, d.w.z. de informatie die al opgeslagen ligt in het lange termijn geheugen?

De theorieën over ‘geheugen en leren’ bieden houvast voor het ontwikkelen van flexibele leeromgevingen voor ‘onderwijs op maat’. Diegenen die de masterclass volgen hebben na afloop een aantal richtlijnen in handen om zo goed mogelijk aan de behoeften van de individuele leerling of student tegemoet te komen.

Voor wie?
De masterclass richt zich op onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en daarnaast op docenten, trainers en andere professionals die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van leren van instructieve tekst, multimedia materiaal of hypermedia materiaal, taken of toetsen binnen het klaslokaal.

Opzet
Alle activiteiten zijn met de pc te volgen. De masterclass start op woensdag met een forumdiscussie met de expert. Op vrijdag 30 maart vindt van 15.00 tot 16.00 uur de live sessie plaats. Na afloop van de eerste live sessie van de masterclass blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie. Op dinsdag 3 april vindt van 20.00 tot 21.00 uur een tweede live sessie plaats. Er kunnen dan vragen worden gesteld aan de deskundigen drs. Pauline Reijners en drs. Kim Dirkx, beiden werkzaam als promovendus bij CELSTEC.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd schrijf u dan vóór 28 maart a.s. in via de website van de masterclass.

Plaats een reactie