Hoe krijg je kinderen aan groente en fruit?

Hoe krijg ik mijn kinderen aan groente en fruit? Een vraag die heel veel moeders bezig houdt. PLUS heeft daar iets leuks voor bedacht: de Fruitdaging.

groente, fruit

Met deze actie probeert PLUS gezinnen met kinderen te stimuleren meer groente en fruit te eten.

Het blijkt namelijk, dat als je het eten van groente en fruit een beetje leuker en spannender maakt, die bananen of tomaten vanzelf gegeten worden. Dus eten je kinderen geen groente en fruit? Daag ze uit! Ga de Fruitdaging aan.

Scoren met groente of fruit
De Fruitdaging is een scorekaart waarop je samen met je kinderen kunt bijhouden hoe vaak ze een bepaald soort groente of fruit eten. Op de website van PLUS staan diverse scorekaarten met een bepaald soort groente of fruit. Omdat smaken verschillen, kun je ook je eigen Fruitdaging samenstellen: kies zelf het aantal stuks, het soort groente of fruit of een thema als rond fruit of groene groente. Je kunt de kaart gemakkelijk downloaden en ophangen op een plek die iedereen goed kan zien. De koelkast bijvoorbeeld of het prikbord in de keuken. Kinderen houden nu eenmaal van spelletjes en ook van winnen. Dus maak samen met je kind een afspraak wat de beloning is als de scorekaart vol is. En het is natuurlijk nog leuker als iedereen in het gezin mee doet. En als papa of mama dan geen bananen lust…

Scorekaart Fruitdaging

Maak kans op een super voetbal
Met een volle scorekaart maakt je kind bovendien kans op een Eredivisie Derbystar voetbal. Mee doen kan heel gemakkelijk door een foto van je kind met de volle scorekaart te plaatsen op de Facebook-tijdlijn van PLUS.

Nog een paar tips om groente en fruit eten leuker te maken
Maak als toetje samen eens gezellige fruitprikkers, met een stukje banaan, kiwi en mandarijn. Of een ketting van pitloze witte en blauwe druiven, die je mag opeten. Of een fruit shake met een rietje. En bak eens pannenkoeken met geraspte appel en rozijnen of prak een banaan door het beslag. En wat denk je van groene pannenkoeken? Gewoon van gepureerde doperwten.

Meer informatie
https://www.facebook.com/PLUSsupermarkt