Hoe je je baby omringt met liefde, respect en begrip

Na het succesvolle Montessori voor thuis over peuters, heeft Simone Davies een nieuw boek geschreven vol waardevolle en creatieve tips en adviezen over baby’s, deze keer samen met Junnifa Uzodike. In De Montessoribaby kunnen jonge ouders de
hulp en rust vinden waar zij zo’n behoefte aan hebben.

Liefde, respect en begrip

Liefde, respect, begrip en een verrassende rust bij de verzorging van een baby staan centraal in dit boek. In het Montessorisysteem zorgt de ouder voor activiteiten die de ontwikkeling van het kind stimuleren.

Voor een baby betekent dat: less is more. Er zijn minder spullen, maar er is ook minder haast. Doe het wat rustiger aan en voorkom dat je gehaast moet voeden of een luier verschonen.

Daardoor creëer je een ‘ja’-ruimte waarin de baby de wereld veilig kan ontdekken. Daarna doe je als ouder een stap terug. Jij maakt de ‘ja’-ruimte gereed, maar gaat de baby niet bezighouden.

baby handje

De Montessoribaby

In De Montessoribaby staan tips hoe je duidelijk en vriendelijk grenzen kunt stellen en voor een veilige hechting kunt zorgen. Je leest hoe je het beste met je baby kunt praten, en welk speelgoed en interieur de voorkeur hebben. Een onmisbaar boek voor het eerste levensjaar van je geliefde kind.

Auteurs

Simone Davies is de oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar blog, The Montessori Notebook, geeft ze adviezen over Montessori in de praktijk. Ze schreef eerder Montessori voor thuis, dat in 28 landen verscheen.

Junnika Uzodike richtte, onder andere, een Montessori-school op in Nigeria. Ook startte zij de website Nduoma.com, met tips over een solide basis voor een goed leven.

Boekgegevens

  • Titel: De Montessoribaby
  • Ondertitel: Hoe je je baby omringt met liefde, respect en begrip
  • Auteurs: Simone Davies en Junnifa Uzodike
  • ISBN 978 94 93095 58 8
  • Paperback,  288 pagina’s
  • Verkoopprijs ca. € 25,00
  • Verschijnt bij uitgeverij Brandt op 24 augustus 2021
  • Boeken kopen bij Bol.com
De Montessoribaby. Hoe je je baby omringt met liefde, respect en begrip. Auteurs Simone Davies en Junnifa Uzodike.
De Montessoribaby. Hoe je je baby omringt met liefde, respect en begrip. Auteurs: Simone Davies en Junnifa Uzodike.

Plaats een reactie