Het Zwanenmeer als totaalbeleving in de Haagse Fokker Terminal

0
547

Het wereldberoemde verhaal van het Zwanenmeer, omgetoverd tot een overweldigende totaalbeleving. In de nieuwe voorstelling: het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ nemen 60 zangers, 7 musici en 26 dansers het publiek mee in een avondvullende show met moderne dans in choreografie van Lonneke van Leth, grotesk decor en LIVE muziek. Bijzondere locatie van dit spektakelstuk is de Fokker Terminal in Den Haag, met een vloeroppervlak van 2000m2.

Het Zwanenmeer anno 2012
Het Zwanenmeer van Marius Petipa en Lev Ivanov met de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski is waarschijnlijk het meest bekende ballet uit de geschiedenis, maar vooral populair onder liefhebbers van klassieke dans. Voor choreografe en danseres Lonneke van Leth was het een uitdaging om dit stuk in een geheel nieuwe jas te steken. Samen met trompettist/componist Eef van Breen en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker maakte ze van het verhaal een – 21ste-eeuwse versie met de middelen en technieken die nu ter beschikking staan. Reusachtige beeldprojecties, intense dans, nieuwe composities en monumentale kunstinstallaties zorgen voor een avondvullende prikkelende kijk en luisterervaring. Na deze voorstelling zal je voor altijd met andere ogen naar het Zwanenmeer kijken!

Het verhaal staat centraal
Deze voorstelling begint waar het klassieke ballet eindigt: met de tragische zelfmoord van de twee hoofdrolspelers ‘Siegfried en Odette’. Als in die beroemde ‘laatste’ seconde waarin het hele leven als een film aan je voorbij flitst, passeren scènes uit het verhaal in de gedachten van prins Siegfried en (witte zwaan) Odette. Deze uitvoering bevat nog nooit eerder vertoonde scènes. Bijvoorbeeld hoe het meer ontstaat uit de tranen van Odette’s moeder en waarom de meisjes overdag veranderen in zwanen.

Locatie en kaartverkoop
De locatie van de voorstelling is de Fokker Terminal in Den Haag. Deze gigantische ruimte van 2000m2 zal van het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ een extra overdonderende ervaring maken. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via: www.zwanenmeer.nu. In combinatie met de voorstelling is er een exclusief diner van vier gangen mogelijk, ter plekke verzorgd door Mood4Food. Naast de reguliere kaartjes zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen, neemt u hier voor contact op via info@lonnekevanleth.nl. Voor het publiek van het zwanenmeer is de CD met muziek uit de voorstelling exclusief op locatie te koop!

Speeldata
– 22, 23, 24, 25, 29 februari – Aanvang 20.30 uur
– 26 februari (matinee) – Aanvang 15.00 uur
– 1, 2, 3, maart – Aanvang 20.30 uur
– 4 maart (matinee) – Aanvang 15.00 uur

Meer informatie: www.zwanenmeer.nu

Vorig artikelGevangenispersoneel nog te weinig beschermd tegen agressie
Volgend artikelEnorm prijsverschil zorgvergelijkingssites
Lonneke van Leth is begonnen als choreografe in 2002 aan het Korzo theater in Den Haag met het stuk Preview tijdens ‘four steps forward’. Parallel hieraan startte een periode van 2 jaar bij werkplaats Generale Oost te Arnhem waar zij de theater dans voorstelling One Day en Levels maakte. Naar aanleiding van ‘preview’ kreeg zij de eervolle opdracht om het CaDance festival 2002 te openen. Vervolgens kreeg zij in 2003 een opdracht van het Holland Dance Festival om in IJsland een choreografie te maken i.s.m. The iceland Dance Company welke tijdens het HDF 2003 in Nederland te zien was. In 2004 ontving zij de tweede prijs van de Komeet (een stimuleringsprijs voor jong talent in Den Haag). In de periode van 2005-2008 was zij nauw verbonden aan het Theater aan het Spui als jong talent en creeerde daar 6 avondvullende producties. Sinds 2009 is Ballet van Leth een stichting en sinds Maart 2011 produceren wij onder de naam: Lonneke van Leth producties