Het tweelingenboek

’t Is altijd even spannend bij de eerste echo: krijgen we één kindje te zien, of kloppen er twee hartjes? De meeste ouders halen stiekem opgelucht adem als het er ‘gewoon’ eentje blijkt te zijn. Bij twee of meer is het even slikken! En niet voor niets, want een tweeling betekent meer voorbereiding, zorg en kosten. Maar daar staat ook wat tegenover: dubbel plezier en een dubbele portie liefde! In deze geheel herziene 15e druk van Het Tweelingenboek geven deskundigen Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk antwoord op alle praktische en emotionele vragen die (aanstaande) ouders van meerlingen hebben.

Een op de honderd
Ongeveer één op de ruim zeventig zwangerschappen resulteert in de geboorte van een tweeling. Daarvan is maar een derde eeneiig. Er worden steeds meer tweelingen geboren. Doordat vrouwen op latere leeftijd kinderen krijgen, neemt de kans op een meerling toe. Evenals door het stijgende aantal ivf-behandelingen.

Betrouwbaar en compleet
Het Tweelingenboek is een betrouwbare en complete gids die start bij de zwangerschap en doorgaat tot de kinderen op eigen benen staan.

– Kan ik een tweeling of een drieling eigenlijk borstvoeding geven?
– Hoe verdeel ik mijn aandacht zo eerlijk mogelijk?
– Moet ik ze nou juist wel of juist niet dezelfde kleren aantrekken?
– Moeten we onze twee- of drielingkinderen wel in dezelfde klas plaatsen?

Met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en heel veel herkenbare verhalen van andere meerling-ouders wordt – met medewerking van de gynaecoloog-perinatoloog Dr. Jim van Eyck (Isala klinieken – Zwolle) en de kinderarts-neonatoloog Dr. Willem-Pieter de Boode (UMC – Nijmegen) antwoord gegeven op deze en vele andere vragen.

Over de auteurs
Lenny Duijvelaar is kinderpsycholoog en deed onderzoek bij jonge tweelingen en hun ouders. Anjo Geluk is publicist, heeft een tweelingzus en is moeder van een tweeling. Carin Vogtländer is illustrator van diverse boeken.

Boekgegevens
– Titel: Het tweelingenboek
– Auteurs: Lenny Duijvelaar & Anjo Geluk
– ISBN: 9 789021 547985
– Prijs: € 29,95

Plaats een reactie