Het Roessingh succesvol met actieve fondsenwerving

Het ROC van Twente en Sikkens, onderdeel van verfleverancier AkzoNobel, zijn dinsdag 2 oktober 2012 gestart met een klus bij het Roessingh in Enschede. 

Op het terras van revalidatiecentrum het Roessingh staan kunstwerken in de vorm van rode bollen. Deze bollen geven het terras een positieve en aangename uitstraling voor de revaliderenden en bezoekers. Door weersinvloeden en tijd zijn deze bollen verweerd. Het is tijd voor een nieuwe laag verf.

Door de toenemende bezuinigingen en de stijgende kosten in de zorgsector is het voor zorginstellingen steeds moeilijker om dit soort extra’s te financieren. Dit is voor revalidatiecentrum het Roessingh aanleiding om zich te onderscheiden en in te zetten op een vernieuwende vorm van actieve fondsenwerving. Een van de klussen op de website www.steunhetroessingh.nl is het schilderen van deze kunstwerken. Het ROC en Sikkens hebben de bollen geadopteerd.

“De studenten van het ROC wilde graag iets maatschappelijks doen wat passend is bij hun studierichting. Toen zij tegen de site van het Roessingh aanliepen was de keuze snel gemaakt”, vertelt Freddy Vossebeld, begeleider van het project vanuit ROC.

“Sikkens doet al jaren aan vooral verfsponsoring, dus de aanpak en gedachtegang van de studenten sluit hier naadloos op aan. Tevens stimuleert Sikkens om de grote bollen te schilderen met producten die een ‘Ecosure’ label dragen. Deze producten zijn namelijk minder milieubelastend”, vult Mark Meerman, accountmanager AkzoNobel, enthousiast aan.

Plaats een reactie