Hoe ga je goed om met een puberende tiener? Puber-experts Guus Smit en Wietske Idema vertellen vanuit hun vakgebied over de ontwikkeling van hersenfuncties bij tieners, het effect van een puberend brein op het gedrag van de jongere en hoe ouders en begeleiders meer rendement kunnen behalen bij de omgang met puberende tieners.
Pubergedrag begrijpen
Guus Smit trapt af met een lezing over de werking, groei en samenstelling van het puberende brein. Waarom zijn hersens van pubers anders? Waarom resulteert de aansturing van deze hersenen in ander pubergedrag bij tieners?
Leren omgaan met tieners in ontwikkeling
Wietske Idema spreekt vervolgens over de ontwikkeling van het brein in de adolescentie, de verschillen tussen jongens en meisjes en de gevolgen die dit heeft voor de omgang met jongeren, thuis en het onderwijs. Na de lezing volgt een uitgebreide vraag- en antwoordronde tussen de sprekers en het publiek.
Aanmeldprocedure ouders en docenten CSG Dingstede
Aanmelden voor dit themaprogramma kan via de aanmeldbutton rechts bovenaan deze pagina. Ouders met een kind op CSG Dingstede en docenten van deze school hebben gratis toegang. Aanmelden kan in dat geval door een email te sturen aan info@vuconnected.nl met daarin vermeld: titel van het programma, je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer.
Over Guus Smit en Wietske Idema
Guus Smit is neurobioloog bij de Faculteit Aard- en Levenswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook Wietske Idema is werkzaam aan de Vrije Universiteit als onderzoeker bij de afdeling Onderwijsneurowetenschap (Centrum Brein & Leren) van de Faculteit Psychologie en Pedagogiek. Eerder deed zij onderzoek naar de verschillen in het voortgezet onderwijs tussen meisjes en jongens.
Datum: 18 oktober 2011, 20.00 uur
Plaats: Gerard Doustraat 13, 7944 HD, Meppel
Spreker(s): Guus Smit en Wietske Idema
Samen met: CSG Dingstede