Het opa- en omaboek: Voor alle grootouders van nu

Kleinkinderen zijn voor veel opa’s en oma’s een belangrijk deel van hun leven. En dat is niet voor niets: het is nu eenmaal heel bijzonder als jouw kind ook weer kinderen krijgt! Maar het komt ook doordat grootouders tegenwoordig veel vaker oppassen. Of dat nu een vaste dag in de week is, wekenlang tijdens de grote vakantie of alleen af en toe. Dan ben je immers niet alleen gewoon opa of oma, maar ook een beetje opvoeder. In de nieuwste druk van Het opa- en omaboek geven auteurs Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk inspirerende tips over hoe om te gaan met deze nieuwe rol.

Opa en oma nieuwe stijl
Hoe ver kun je gaan in dat ‘mee opvoeden’? Welke rol mag je jezelf toe-eigenen, en wat mogen je kinderen van je vragen en verwachten? Je kunt niet alleen maar verwennen, maar wat is het andere uiterste? Allemaal vragen waar veel ‘nieuwe’ opa’s en oma’s mee te maken krijgen. Het grootouderschap is een heel bijzonder cadeau, waarbij je een praktische handleiding goed kunt gebruiken! In de achtste druk van Het opa- en omaboek besteden de auteurs aandacht aan alle aspecten van het grootouderschap. Ze geven veel tips en delen ervaringen van andere – heel verschillende – grootouders.

Het vertrouwde Opa- en omaboek
Naast de toevoeging van nieuwe onderwerpen en inzichten zijn ook de tekst en opmaak geheel vernieuwd. De warme toon, de praktische tips, handige adviezen en de soms ontroerende verhalen zijn gebleven. En uiteraard is ook deze editie weer voorzien van prachtige tekeningen van Carin Vogtländer.

Het opa- en omaboek is hét cadeauboek voor alle opa’s en oma’s van nu!

De auteurs
Lenny Duijvelaar is ontwikkelingspsycholoog. Zij heeft vijf kleinkinderen. Anjo Geluk is socioloog en verpleegkundige en heeft acht kleinkinderen. Samen schreven zij onder andere Het Tweelingenboek en Wat word je groot! Carin Vogtländer is illustrator en heeft zes kleinkinderen.

Boekgegevens
Auteurs: Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk
Titel: Het opa-en omaboek
ISBN: 9789021548937
Prijs: €21,95
Verschijningsdatum: 25 februari 2011

Plaats een reactie