Het Lab: beleef de wereld van morgen

Hoe zou de grootste en leukste kettingreactie ter wereld eruitzien? Hoe smaakt een door vloeibaar stikstof gekoeld ijsje? Hoeveel energie wek je op met dansen?

Tijdens de hemelvaartvakantie kunnen bezoekers het zelf beleven in Het Lab, een vierdaags interactief festival voor alle leeftijden. Ahoy is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een inspirerende omgeving waarin energie en mobiliteit tot leven komen.

Tijdens dit festival proberen bovendien meer dan 3000 Europese studenten zo ver mogelijk te rijden op 1 liter brandstof in hun zelfgebouwde voertuigen tijdens de Shell Eco-marathon. Dit gebeurt op een speciaal aangelegd stratencircuit rondom Ahoy.

Wereldrecordpoging
Op woensdag 16 mei 2012 om 10 uur markeren burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Peter Voser, Chief Executive Officer Royal Dutch Shell plc, het begin van Het Lab met een wel heel bijzondere recordpoging. Zij zetten een enorme kettingreactie van energie en mobiliteit in werking en doen hiermee een poging om een Guinness World Record voor de grootste kettingreactie ter wereld te vestigen. De rest van de dagen is de kettingreactie elke ochtend in actie te zien bij de ingang van Het Lab.

Binnen vervolgen bezoekers hun weg langs diverse verrassende ervaringen zoals een enorme wereldbol die de bezoeker meeneemt naar de toekomst van energie op onze planeet. Zintuigen worden geprikkeld bij de Energy Mixer waar de wetenschap achter energiebronnen als windenergie, water, biobrandstoffen en gas centraal staat.

Bezoekers kunnen daarnaast al dansend zelf energie opwekken of even uitrusten in een hangmat met een film. De route eindigt bij de 200 Europese studententeams van de Shell Eco-marathon, waar 17 Nederlandse teams Hollandse zuinigheid een nieuwe betekenis geven.

Ambitieuze jonge bezoekers kunnen ter plaatse een Mini Shell Eco-marathon Car in elkaar zetten, ‘pimpen’ en op zout water laten rijden over een mini-circuit. Na inschrijving voor het festival ontvangen bezoekers bij aankomst een gratis exemplaar van de miniatuurauto ter waarde van € 14,95.

Het Lab is een initiatief van Shell in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en diverse partners, waaronder ANWB, Michelin, Linde, LEGO Nederland, Stichting Techniekpromotie, Automotive Center of Expertise en Museum Boerhaave. Samen willen zij onderwerpen als energie, innovatie en duurzame mobiliteit op een leuke en interactieve manier dichter bij het grote publiek brengen.

Meer informatie
– Locatie: Ahoy, Rotterdam
– Wanneer: 16 t/m 19 mei 2012
– Openingstijden: 10.00 – 21.00 uur (woe, do, vrij); 10.00 – 18.00 uur (za)
– Toegang is gratis. Voor registratie en meer informatie: www.het-lab.com

Plaats een reactie