Het grootste menselijke Pink Ribbon lint ter wereld

Oktober is de internationale borstkankermaand. Máxima Medisch Centrum gaat zaterdag 1 oktober een wereldrecord verbreken: het grootste menselijke Pink Ribbon lint ter wereld. Met deze wereldrecordpoging is het de bedoeling om geld in te zamelen voor Pink Ribbon en stichting Máxima. Iedereen, zowel particulieren als bedrijven, kan 1 oktober in het roze gekleed meehelpen met het verbreken van het wereldrecord. Speciaal voor alle deelnemers is er ter afsluiting een spetterend verrassingsconcert met diverse optredens.

Zaterdag 1 oktober 2011, start 11:00 uur, locatie: FC Eindhoven stadion

Dat borstkanker een ernstige ziekte is, hoeven we u niet te vertellen. Eén op de acht vrouwen krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Borstkanker raakt ons allemaal, zowel direct als indirect.

Máxima Medisch Centrum speelt met Borstcentrum Máxima een belangrijke rol in de zorg voor patiënten met borstkanker in regio Eindhoven. Tevens zijn nieuwe ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker van levensbelang en hoopgevend. Daarom zetten we ons extra in door op 1 oktober een wereldrecordpoging neer te zetten van het grootste menselijke Pink Ribbon lint. Het huidige record staat op 3952 vrouwen en is gevestigd op 28 oktober 2010 in Saudie Arabië. Wij willen dit record natuurlijk gaan verbreken.

Stichting Máxima
Stichting Máxima is het goede doel van Máxima Medisch Centrum en zet zich in voor patiënten met kanker uit regio Eindhoven. Zij helpt mee om net dat beetje méér mogelijk te maken voor patiënten in om een warme, vriendelijke omgeving met veel extra faciliteiten. Een stukje thuis in het ziekenhuis. Stichting Máxima richt zich bovendien op wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar betere behandelingen.

Pink Ribbon
Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie en vraagt aandacht voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren.

Meedoen?
Alle informatie over meedoen en de mogelijkheden voor inschrijven staan op de website van Máxima Medisch Centrum, www.mmc.nl. Hoe meer deelnemers hoe meer vreugd!

Plaats een reactie