Het effect van voeding op de gezondheid van je kind

Het lichaam van een kind heeft tegenwoordig veel te verduren: milieuverontreiniging, additieven in voeding, virussen en reacties op voedingsproducten. De huidige generatie kinderen heeft meer voedselallergieën, overgewicht, gedrags- en emotionele stoornissen, auto-immuunziekten en leerproblemen dan alle voorgaande generaties.

Veel ouders, maar ook artsen, zijn niet op de hoogte van de grote rol die voeding kan spelen bij zowel ontstaan als genezing van een groot aantal veelvoorkomende én uitzonderlijke aandoeningen, van oorsmeer tot spugen, van driftbuien tot chronische buikpijn, van afwijkend sociaal tot angstig gedrag.

In dit boek biedt diëtiste en voedingsdetective Kelly Dorfman eenvoudige, maar wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen om zowel de symptomen als de oorzaken van hardnekkige gezondheidsproblemen aan te pakken, te verlichten en soms zelfs te genezen.

Vraag je je af waarom je zoontje telkens weer een oorontsteking heeft en zo vaak antibiotica krijgt voorgeschreven? Vermoed je dat je humeurige dochter, die alleen maar pasta en appelsap wil, ondervoed is of dat het afwezige gedrag van je zoon iets te maken heeft met het feit dat hij zo slecht slaapt en veel snoept? Deze voedingsadviezen kunnen de toekomstige gezondheid van je kind drastisch veranderen. Want waarom zou je medicijnen geven, als gezond eten ook helpt?

Een ware eye-opener voor elke ouder!

Kelly Dorfman legt als diëtiste al meer dan dertig jaar verbanden tussen voeding en gezondheid bij kinderen bloot.

Boekgegevens
Titel: Het effect van voeding op de gezondheid van je kind
Auteur: Kelly Dorfman
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789021552064

Plaats een reactie