Het bloed als spiegel van het lichaam

Op dinsdagavond 30 november houdt dr. Rein Hoedemakers een publiekslezing over het bloed als spiegel van het lichaam. Het bloed bevat heel veel informatie over de gezondheid van het lichaam. Veel mensen vragen zich wel eens af, wat er met hun bloed gebeurt in het laboratorium en wat de artsen daaruit kunnen aflezen. Heel veel, zo blijkt. Ongeveer 70 procent van alle diagnoses wordt gesteld mede op basis van laboratoriumonderzoek. Dr. Rein Hoedemakers, klinisch chemicus, vertelt er in het kader van de lezingenreeks ‘Dokter op dinsdag’ alles over.

De lezing vindt plaats in de laboratoriumbibliotheek. Om 19.00 uur kunnen geïnteresseerde patiënten en bezoekers zich verzamelen bij de receptie van de hoofdingang op de begane grond, locatie Groot Ziekengasthuis, Tolbrugstraat 11, ‘s-Hertogenbosch. Van daaruit worden ze als groep naar het laboratorium begeleid. Het praatje met gelegenheid tot vragen stellen duurt tot 20.00 uur.

Orgaandonatie
De volgende spreker in de reeks is Pascal Trompet, donatiefunctionaris bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op 7 december vertelt zij wat er zoal komt kijken bij het doneren van organen en weefsel. Hoe zit het met het donorregister en welke procedure wordt er bij donatie gevolgd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis?

Meer informatie: www.jbz.nl/dokteropdinsdag.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Plaats een reactie