Hersenbokaal 2013 stelt 35.000 euro beschikbaar voor de winnaar

De Hersenbokaal 2013 omvat een prijs van € 35.000 voor een project dat mensen met een hersenaandoening helpt in hun dagelijks leven. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop!

Hersenstichting Nederland

De Hersenstichting kent de prijs toe aan het project dat de meeste stemmen van het publiek vergaart via een online poll én dat de meeste stemmen krijgt van de vakjury. Iedereen kan meestemmen.

De uitslag wordt bekend gemaakt op de Publieksdag van de Hersenstichting op 10 oktober 2013.

Iedereen kon projecten indienen ter verbetering van zorg en revalidatie, wonen, werken, vrije tijdsbesteding, scholing of vervoer. De jury selecteerde uit alle inzendingen drie projecten voor de poll.

Project A. Golf voor mensen met hersenletsel
Golf nodigt uit tot bewegen, het verleggen van grenzen en het opbouwen van sociale contacten. Bij golf kunnen valide en invalide mensen tegen elkaar spelen dankzij het handicap systeem.

Project B. Persoonlijk logboek voor mensen met hersenletsel
Dit logboek bevat informatie die volledig op maat is gemaakt voor de desbetreffende gebruiker. Het fungeert als geheugensteun voor de cliënt die eigenaar is van het logboek en het mee kan nemen naar de verschillende zorgverleners. Er wordt een papieren en een digitale versie gemaakt.

Project C. De Werk App voor mensen met hersenletsel
De Werk App is een toepassing voor iPhone en iPad die mensen met niet-aangeboren hersenletsel helpt om de dagelijkse gang van zaken rond werk te structureren. Dit prototype van de Werk App zal zich richten op alle ondersteunende informatie die nodig is voor het reistraject van het woon-werkverkeer.

Meer informatie
Stem nu op uw favoriete project!

Plaats een reactie