Herinneringsminuut opnieuw hoog gewaardeerd

0
680

Vrijdagavond 30 december 2011 dachten ruim 1.6 miljoen Nederlanders aan iemand die hen ontvallen is tijdens de Herinneringsminuut die tegelijkertijd werd uitgezonden op Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale zenders. Bijna 2.5 miljoen mensen zagen hoe Willeke Alberti de Herinneringsminuut inleidde waarna een stille minuut lang kaarsvlammetjes met namen in beeld gebracht werden.

Inmiddels zijn al meer dan 7000 kaarsjes via www.herinneringsminuut.nl ontstoken. De Herinneringsminuut werd voor de derde keer uitgezonden en opnieuw hoog gewaardeerd, zo blijkt uit kijkersonderzoek. De gemiddelde beoordeling van mensen die de Herinneringsminuut gezien hebben is 7,9. Van de mensen die de Herinneringsminuut zagen stelt 77 procent een herhaling volgend jaar op prijs.

Over de Herinneringsminuut
De Herinneringsminuut werd 30 december 2009 geïntroduceerd door uitvaartorganisatie Yarden. De Herinneringsminuut werd ook dit jaar weer op 30 december uitgezonden om 19:58 door NED1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen. Het doel van de Herinneringsminuut is om ruimte te scheppen voor een gezamenlijk moment om onze overleden dierbaren te herinneren. Uit onderzoek blijkt dat de Herinneringsminuut voorziet in een behoefte van een brede groep Nederlanders.

Vorig artikelDe aftrek van specifieke zorgkosten in negen vragen
Volgend artikelNatuurgebieden in het Noorden geven water de ruimte
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen, wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn of haar nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.