Henk Poort als Pilatus in The Passion

De cast van The Passion is compleet. Musical-acteur en operazanger Henk Poort vertolkt de rol van Pilatus tijdens The Passion.

Henk Poort: “Pilatus is een fascinerende man in het verhaal. Hij gelooft niet dat Jezus kwaad van zin is, maar opgejuind door de menigte beslist hij toch om hem te laten kruisigen.”

The Passion vindt plaats op Witte Donderdag 5 april 2012 op het Willemsplein in Rotterdam en wordt door de EO en RKK om 20.25 uur live uitgezonden op Nederland 1 en internet.

Opvoeding
The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popnummers. Poort vindt het belangrijk dat het paasverhaal wordt verteld: “Het is een verhaal dat nooit verloren mag gaan. Het hoort bij je opvoeding, het moet verteld worden.”

De hele cast
Alle BN’ers die meedoen aan The Passion zijn nu bekend. Danny de Munk (als Jezus), Berget Lewis (als Maria), Frans Bauer (als Petrus), Charly Luske (als Judas), Philip Freriks (als verteller), Antoinette Hertsenberg (als verslaggeefster) en Henk Poort (als Pilatus). De muzikale begeleiding tijdens The Passion is in handen van een 28-koppig orkest onder leiding van Cor Bakker. Nog meer bekende gezichten, zoals Peter van der Vorst en het drietal van Adlicious (backing vocals), leveren een bijdrage aan dit unieke muziekspektakel.

Voorbereidingen
De voorbereidingen voor The Passion zijn in volle gang. Deze week start de bouw van het grote podium op het Willemsplein in Rotterdam. De organisatie verwacht dat er duizenden mensen op het live-evenement afkomen.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk en de gemeente Rotterdam en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. De samenwerkende organisaties zien in dit evenement een prachtige kans om aandacht te besteden aan het paasverhaal.

Meer informatie
http://www.thepassionrotterdam.nl
– http://www.facebook.com/thepassionnl
http://thepassion.hyves.nl
http://twitter.com/ThePassionRdam

Plaats een reactie