Hemelvaartsdag: ‘Vroege vogels’ op De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt ‘vroege vogels’ op donderdag 13 mei een bijzondere mogelijkheid. Tussen 6 en 8 uur in de ochtend kunnen wandelaars, fietsers en ruiters gratis het Park in en ervaren hoe het Park langzaam ontwaakt. Auto’s zijn na 8 uur weer welkom.

Dauwtrappen
Voor wie opzoek is naar iets bijzonders op deze vroege ochtend is, er de excursie Vroeg uit de Veren. Tijdens deze tocht verkennen de deelnemers het Park onder deskundige leiding van een natuurgids. Aan het einde van de zwerftocht staat een ontbijt klaar in Café-Restaurant De Koperen Kop. De medewerkers van het Bezoekerscentrum, het Museonder, de Parkwinkel en de Rijwielherstellers staan om 6 uur paraat. Voor een kop koffie of een uitgebreid ontbijt is De Koperen Kop ook vanaf 6 uur geopend. ’s Avonds is er een exclusieve Wildexcursie. De natuurgids neemt de deelnemers mee naar een wildobservatieplaats die alleen toegankelijk is onder begeleiding. Bovendien krijgen de wandelaars uitleg over de leefwijze en het gedrag van de meest belangrijke dieren in het Park.

Praktische informatie
– De Excursie Vroeg uit de Veren vertrekt donderdag 13 mei vanaf Ingang Hoenderloo om 6.00 uur en zal duren tot 9.00 uur. De kosten voor deze excursie bedragen € 27,50 per persoon (inclusief entree tot het Park en ontbijt in De Koperen Kop).
– De Wildexcursie vertrekt donderdag 13 mei vanaf het Bezoekscentrum om 18.30 uur en zal duren tot 20.30 uur. De kosten bedragen € 2,- (exclusief entree tot het Park. De entree tot het Park is € 7,50 voor volwassenen en € 3,75 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar).

Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.hogeveluwe.nl.

Plaats een reactie